LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

William Spetz om sin mormor: ”Minnet av min bästa vän”

27 jan, 2021 
William Spetz och Renée
William Spetz gjorde egna teaterföreställningen Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?.
Men hur var egentligen Williams relation till sin mormor?
Nu berättar han.
Annons
William Spetz om relationen till sin mormor – "hon hade alltid tid"Brand logo
William Spetz om relationen till sin mormor – "hon hade alltid tid"

William Spetz, 24, är trots sin unga ålder en av Sveriges mest folkkära komiker.

Hans teaterföreställning Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? gjorde snabbt succé. Men frågan är, hur var egentligen Williams relation till sin mormor?

”Minnet av min bästa vän”

I tv-programmet Renées brygga så berättar William hur han såg på föreställningen och sin mormor.

– När jag gjorde min mormor-föreställning som var väldigt självbiografisk så var det extra mycket som stod på spel för att då var det inte bara teater och det jag älskar att göra. Det var också minnet av min bästa vän. Och fuckar jag upp det här då, säger William Spetz och avbryter sig själv. Han fortsätter:

– Jag måste få folk att förstå liksom.

Programledaren Renée Nyberg, 54, frågar då William vad som var det absolut bästa med hans mormor.

– När man har någon som är nära så behöver man inte tänka på 'hur är du, vad gör vi och så här kul har vi tillsammans'. Utan det vara bara den där samvaron som fanns och som bara blev starkare när hon blev sjuk, på ett sätt. Även fast det var mörker i det så fick hon behöva mig så som jag alltid har behövt henne, svarar William.

William Spetz
William Spetz.

Därför var William Spetz mormor så viktig för honom

I tv-programmet frågar Renée varför Williams mormor var så viktig för honom.

Annons

– Hon hade sådan tid för mig. Hon var änka och hon bodde i samma hus som oss och vuxna är där. Mina föräldrar är världens finaste men hon hade alltid tid liksom när man kom dit. 'Nu William', liksom. Det fanns inget annat. Att bli sedd så.. Det var så.., säger William och avbryter sig själv.

Renée påpekar då att William måste varit väldigt viktig för mormor också. Då berättar William om sista gången han åkte till sjukhuset innan sin mormors bortgång.

– Det var så skämmigt när vi var på sjukhuset sista gången. Det var som att jag trodde att hon visste att hon skulle dö för att jag hade varit där massa gånger förut. Och vi hade åkt in, så det var inget konstigt med det. Och jag var inte ens rädd längre när vi åkte in till sjukhuset för det var så vi gjorde, berättar William och avslutar med:

– Men att det var någonting sista gången att hon var så himla töntig med alla, berättar William och förklarar att hans mormor stoltserat med att han var hennes barnbarn.

Det var sista gången de sågs.

Renées brygga sänds på onsdagar klockan 21.00 på TV4. Programmet finns även att streama på TV4 Play och C More.

FOTO: Paul Hansen/TT, TV4

Annons