TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Peter Jöbacks bortklippta ord om brodern Göran i Så mycket bättre

08 nov, 2021 
Mikael Einarsson
Peter Jöback Så mycket bättre
TV4 klippte mitt i Peter Jöbacks hyllning till sin döde halvbror, Göran, i lördagens Så mycket bättre.
I ett inlägg på sin Instagram förklarar sångaren nu varför kanalen gjorde som de gjorde.
Annons
Peter Jöbacks verkliga relation till bröderna NorénBrand logo
Peter Jöbacks verkliga relation till bröderna Norén

Årets säsong av TV4:s succéprogram Så mycket bättre har redan bjudit på en hel tolkningar, som gett både skratt och en del tårar hos de medverkande. I det andra avsnittet var det dags för Casper Janebrink att kliva in i programmet, för att representera Arvingarna.

Eftersom Casper är en del av ett band, så var det många som undrade varför inte alla medlemmar fick medverka i programmet.

Därför fick inte alla i Arvingarna vara med i Så mycket bättre

I en intervju med Hänt förklarade Casper anledningen till varför tittarna bara får se honom i programmet.

– De tyckte det skulle bli för många och svårhanterligt, men vi köpte det till slut då, har han tidigare berättat om TV4:s beslut.

I tidigare säsonger av Så mycket bättre har varje artist fått sin egna dag, där de fått välja en aktivitet som de andra deltagarna skulle hänga med på samt få sina låtar tolkade av de andra.

De senaste säsonger har dock artisterna blivit fler, vilket lett till att dagarna inte längre räcker till för att det gamla konceptet ska kunna fortsätta.

Annons

Peter Jöback om sin tolkning i Så mycket bättre 2021

I lördagens avsnitt tolkade Peter Jöback bröderna Viktor och Gustaf Noréns låt Let me in. Innan Peter gick upp och rev av låten berättade han att han valt att tolka just den låten som en hyllning till sin döda halvbror, Göran.

– Jag fick reda på att han var gay. Han gick i tjejkläder. Nu vet jag inte om det var så att han ville vara tjej eller född i fel kropp. Han levde med en kille som en morgon hade sagt till honom: ”Jag är ledsen, Göran, men jag vill ha en riktig tjej, jag vill ha barn”, säger Peter i programmet och fortsätter:

– Jag lyssnade på en av era låtar som heter Let me in. Det var själva titel som jag önskar att han skulle ha fått komma in i gemenskapen, och få vara den han är.

Peter Jöback avslöjar: Därför klippte TV4 bort min berättelse

Här avbryts Peters berättelse för ett inslag där bröderna Norén berättar en bakgrund till låten. I ett inlägg på Instagram tackar Peter Jöback för all respons han fått, och varför TV4 avbröts honom mitt i berättelsen.

Annons

På grund av tidsbrist så var TV4 tvungna att klippa bort den här berättelsen, och eftersom den är väldigt viktig för mig så vill jag dela den med er här. Den här låten sjunger jag för för att alla ska få leva som den dom är och som den dom själva vill vara”, skriver han.

I videon berättar Peter mer om sin halvbror Göran.

– När jag föddes så försökte min mellersta halvbror ta livet av sig. Ett otroligt trauma för vår familj, säger han.

Görans självmordsförsök ledde till att han drabbades av en hjärnskada.

– Han hamnade på ett hem där han var resten av sitt liv. Han blev alltid så glad när jag kom in i rummet, det var som att vi hade en speciell kontakt, han och jag, säger Peter Jöback.

FOTO: TV4, Peter Jöback/Instagram

Annons