LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peter Jöback om att lägga ner karriären: ”Jag har haft en tanke...”

12 dec, 2023 
PETER JÖBACK
Peter Jöback har varit artist i drygt 20 år. Nu berättar han hur han ser på att lägga ner karriären.
– Jag tänker att jag ska bo i Portugal, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Peter Jöbacks stora glädje – berättar om framtidsplanernaBrand logo
Peter Jöbacks stora glädje – berättar om framtidsplanerna

Peter Jöback, 52, är en av Sveriges främsta artister och det stora genombrottet kom i rollen som Robert i Kristina från Duvemåla med sångnumret Guldet blev till sand.

Sedan dess har karriären gått som på räls och även på kärleksfronten är Peter väldigt lycklig. Nu har det gått drygt 20 år sedan hans julskiva Jag kommer hem igen till jul släpptes och det var också då han träffade sin make Oscar Jöback, 48.

Paret gifte sig på midsommarafton 2010 och sedan dess har mycket hänt. Tillsammans har de också hunnit få döttrarna Vega Lee, 10, och Iggy Lou, 9.

Peter Jöback om framtiden: ”Vi alla i familjen får ha hälsan i behåll”

Peter har nyligen berättat om glädjen och hur livet har utvecklat sig för honom.

Annons

– Livet har förändrats, verkligen till det bättre. Det blir också lite som en present till alla dem som har lyssnat på min skiva så många år. Jag har förstått också att den har betytt mycket för folk, sa han när han gästade radioprogrammet Halv tre med Lotta Bromé.

I en ny intervju med Året runt får Peter nu frågan hur det ser ut med framtidsdrömmarna.

– Mina drivkrafter rent yrkesmässigt handlar om att bara fortsätta göra nya spännande projekt. Gällande musiken vill jag bara fortsätta utvecklas och inom teatern vill jag gärna utmana mig mer och jobba med bra regissörer. Privat önskar jag att vi alla i familjen får ha hälsan i behåll och jag ser fram emot att resa mer med tjejerna och få visa världen för dem, typ tågluffa genom Europa vore kul, säger han.

Peter Jöback om att lägga ner karriären

Peter har som sagt hållit på länge nu och är en väldigt erfaren artist. Men hur länge till kommer han hålla på? Det berättar han nu.

Annons

– Jag har haft en tanke om att kanske sluta vid 60 när man fortfarande är pigg för att göra annat. Så länge lusten finns så håller jag väl på, men i så fall i ett annat tempo.

Peter berättar också hur han ser på livet som pensionär.

– Jag har en dröm om att återuppta målandet som jag sysslade med som yngre. Jag tänker att jag ska bo i Portugal eller vid Medelhavet, ha ett staffli framför en solnedgång, dricka goda viner och äta lite chark från lokala butiken.

FOTO: Jeppe Gustafsson/Shutterstock, Karin Törnblom/TT

Annons