LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför visar inte Peter Jöback och Oscar upp barnen – sanningen om beslutet

26 jul, 2023 
Jonna Lawaetz
Peter Jöback och maken Oscar har varit ett par i snart 20 år.
Tillsammans har de två döttrar.
Men på deras sociala medier finns inte en skymt av döttrarna – nu berättar Peter varför.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Peter Jöbacks stora glädje – berättar om framtidsplanernaBrand logo
Peter Jöbacks stora glädje – berättar om framtidsplanerna

Peter Jöback, 51, är en av Sveriges mest folkkära artister och med låtar som Stockholm inatt och Guldet blev till sand har han charmat svenska folket totalt. Han har haft en lång och framgångsrik karriär bakom sig och än är den inte över. Framgångarna är stora både i jobblivet och det privata. Under åren har han stått på stora scener både i London och New York.

I snart 20 år har Peter varit tillsammans med maken Oscar Jöback, 47. Tillsammans har de två barn, döttrarna Vega Lee, 10, och Iggy Lou, 9.

Peter Jöback om lyckan med familjen

På Instagram delar Peter, likt många andra, med sig av glimtar från sitt privatliv. Tidigare har det varit mycket fokus på hans artisteri men senaste året har vi fått ta del av mer och mer privata ögonblick.

Annons

Nyligen delade Peter med sig av en bild på maken Oscar där han passade på att beskriva deras härliga tillvaro under sommarsemestern och skriva om den oerhörda familjelyckan.

”Härliga dagar med familjen - sena sommar nätter med roliga äventyr. Sena kvällsdopp - djupa dyk - dyk från 3 meter. Kompisar och vänner och familj om vartannat. Älskar sommaren älskar vår lilla familj. Oscar du är den bästa pappan - Vega Lee och Iggy Lou. Kunde inte önskat några finare döttrar än er”, skriver Peter.

Därför visar inte Peter Jöback och Oscar upp barnen

Det är inte ovanligt att Oscar dyker upp på bilder i Peters flöde. Men desto ovanligare är det att döttrarna fångas på bild – det har faktiskt aldrig hänt. Det är nämligen ett beslut som Peter och Oscar tagit tillsammans.

Annons

För paret har det alltid varit viktigt att hålla barnen utanför offentligheten tills de är tillräckligt gamla att ta beslutet själva om de vill synas på sina föräldrars sociala medier. Men tills dess vill Peter och Oscar att barnen ska få vara just barn, något som Peter tidigare förklarat för Hemmets journal:

– Kärleken som man känner till sina barn är så mäktig. Jag ser det som en gåva att få vara med och guida mina döttrar och ge dem bra förutsättningar inför framtiden. Mitt mål som pappa är att mina barn ska bli det bästa de kan utifrån sina egenskaper och ambitioner. Jag vill inte påverka dem i deras val. När tiden är mogen för dem att stå på egna ben hoppas jag att de är så starka och oberoende individer som möjligt, men att de samtidigt alltid vet att vi föräldrar finns där om de behöver oss.

Peter och Oscars uppgörelse med barnen

Peter och Oscar har döttrarna tillsammans med ett annat par och delar alltså på vårdnaden. Vilket innebär att om det kör ihop sig med jobbet kan döttrarnas mammor hjälpa till en del. Till Nöjeslivet kan artisten berätta hur det funkar:

– Det går jättebra. Vi delar ju våra barn med ett annat par. Så när jag är med barnen, då är jag med barnen, och när jag jobbar, då jobbar jag. Så det går bra, säger han till sajten.

Men mer ingående detaljer kring familjens uppgörelse vill Peter hålla privat – återigen är det viktigt att hålla barnen utanför offentligheten.

– Det är ett val, säger Peter.

För deras skull?

– Jo, det kan det vara.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons