LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Peter Jöbacks familjelycka med döttrarna och maken Oscar Jöback

03 maj, 2021 
Oscar Jöback, Peter Jäback
Peter Jöback har döttrarna Iggy och Vega ihop med maken Oscar Jöback. Nu visar de upp den stora familjelyckan!
”Inget värmer två pappors hjärtan så mycket”, skriver Oscar.
Annons
TV: Jenny Strömstedt i tårar efter Niklas ord om stora oron i äktenskapetBrand logo
TV: Jenny Strömstedt i tårar efter Niklas ord om stora oron i äktenskapet

Peter Jöback, 49, och hans stora kärlek Oscar Jöback, 45, har varit ett par under hela 17 års tid. Och sedan midsommarafton 2010 så kan de även titulera sig som äkta makar då de gifte sig med varandra.

Sedan dess har det hänt mycket för paret, bland annat har de blivit föräldrar två gånger om. Första familjetillskottet var dottern Vega-Lee, 8, och kort därefter kom även dottern Iggy-Lou, 7, till världen.

Peter Jöback, Helen Sjöholm, Tommy Körberg
Peter Jöback, Helen Sjöholm och Tommy Körberg sjöng på Don't stop the music-galan.

Peter Jöbacks artistkarriär

Peter Jöback har en lång artistkarriär bakom sig och han förknippas nog främst med sina musikaler och julshower. Han hade även en stor roll i musikalfilmen Kristina från Duvemåla, där han spelade mot Helen Sjöholm.

Annons

– Jag och Helen träffades första gången på presskonferensen för Kristina och med den produktionen hade vi fyra fina år tillsammans, det var fantastiskt att få vara med och skapa något från början, speciellt då det var baserat på Wilhelm Mobergs epos som var så rotat i den svenska folksjälen, har Peter tidigare sagt till den finska tidningen Yle.

Ikväll är han högaktuell med ett nummer i TV4:s insamlingsgala Världens viktigaste kväll, som leds av Jenny Strömstedt och Daniel Norberg.

Familjelyckan med döttrarna och maken Oscar

Under i princip hela Peters karriär har han haft maken Oscar Jöback vid sin sida. Oscar jobbar som personlig tränare och har också skrivit flera böcker om hälsa och träning. När Peter var med i Renées brygga berättade han om den stora och långa kärleken mellan honom och Oscar.

– Det är så mäktigt att ha fått leva med någon så här länge. Och lita på honom gör jag liksom. Jag kan vara liten med honom. När någon verkligen ser en, du vet – och tycker om alla sidor, sa han då.

Annons

Peter har också uttryckt sin stora glädje över att fått ha blivit pappa. När Renée Nyberg frågade honom vad som är det största i hans liv så svarade han utan att tveka:

– Mina barn, sa han klart och tydligt.

Och att barnen är betyder allt för både Peter och Oscar råder det nu inga tvivel om. På Instagram har Oscar valt att lägga upp bilder från döttrarnas födelsedagsfiranden. Vega fyller åtta år och Iggy fyller sju år.

”Inget värmer två pappors hjärtan så mycket som att få följa våra vackraste och finaste döttrar genom livet 7 och 8 års kalas har vi firat i helgen. Hipp Hipp Hurra Hurra Hurra”, skriver han.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons