Pernilla Wahlgrens stora oro för barnen – berättar om rädslan: ”Så himla rädd..”

Benjamin Ingrosso och Bianca Ingrosso kramas. Pernilla Wahlgren i mönstrad topp.

Pernilla Wahlgren har en framgångsrik karriär, men att vara mamma är hennes viktigaste jobb.
I senaste poddavsnittet av Wahlgren & Wistam berättar hon om den svåra oron hon känner för barnen.
– Jag känner att det här är något jag måste jobba med, säger hon.
0:31

Efter reklamen: Benjamin Ingrosso svarar på romansryktet med Frøja Winther

(0:31)

Slå på ljud

Realitystjärnan Pernilla Wahlgren, 54, har totalt fyra barn. Tillsammans med ex-maken Emilio Ingrosso, 56, fick hon tre barn; sönerna Oliver Ingrosso, 32, och Benjamin Ingrosso, 24, samt dottern Bianca Ingrosso, 27.

De äldsta barnen har gått i mamma och pappas fotspår och lever ett liv i rampljuset. Yngsta sonen Theo Wahlgren, 15, som Pernilla fick tillsammans med ex-pojkvännen Joachim Lennholm, 49, håller sig däremot borta från medial uppmärksamhet.

Nu öppnar Pernilla upp om den stora oron för barnen.

Hannas vilda festkväll med manliga tv-profilen – lättklädda bilderna avslöjar

Pernilla Wahlgren om relationen till dottern Bianca Ingrosso under hennes tonårsperiod

I det senaste avsnittet av podcasten Wahlgren & Wistam, som Pernilla driver med vännen Sofia Wistam, 56, pratar hon om relationen till dottern Bianca.

Det är nämligen ingen hemlighet att Pernilla och dottern gnisslade under Biancas tonår. Så som mor och dotter ofta kan göra under den perioden i livet.

– Det jag gjorde fel med Bianca, varför vi krockade så enormt mycket under de här åren, var ju för att jag körde nolltolerans [gällande alkohol] på någon sorts Gestaponivå, spekulerar Pernilla i poddavsnittet. En problematik som många föräldrar kan relatera till.

– Men jag tror att jag gjorde det för att jag var så himla rädd. Jag var ensam om att uppfostra henne och jag kände att jag var en dålig mamma om jag släpper på tyglarna.

Vidare reflekterar hon i hur hon hanterade situationen och vad hon hade kunnat göra annorlunda, som mamma till en tonåring.

– Jag skulle nog varit lite softare, så hade det kanske inte blivit samma. Det är en balansgång, men jag önskar att jag kanske inte hade varit så hård. Hade vi då möts någonstans i mitten? Hade hon inte gjort samma revolt mot mig?, avslutar hon.

Idag har Pernilla och Bianca en varm mor- och dotterrelation. De stöttar varandra i vått och torrt.

Idag har Pernilla och Bianca en varm mor- och dotterrelation. De stöttar varandra i vått och torrt.

FOTO: discover+

Pernillas stora oro för barnen – efter tuffa insikten: “Skulle ju önska...”

Men oron för barnen har inte avtagit i takt med att de har vuxit upp berättar Pernilla vidare under samtalet i poddavsnittet.

Sofia berättar om sonen Texas, som nyligen fyllt 18 år, och hur hon noterat att dynamiken i relationen skiftade lite efter födelsedagen. Men hon påpekar också att hon har en grundinställning av tillit till sonen och de värderingar hon gett honom under uppväxten.

– Där är du bra, för jag känner att det här är något jag måste jobba med. Jag är ju fortfarande orolig... för Bianca till exempel när hon är ute. Jag skulle ju önska att hon ringde mig och skrev sms när hon kom hem på kvällarna, erkänner Pernilla då.

Sonens starka reaktion till Sofia inför Naked Attraction: "Hellre dör jag"

Se klippet här!

Hon bekänner även de mindre smickrande mammabeteendet som hon ovan påstår att hon behöver jobba på.

– Jag skriver fortfarande, om hon lägger ut som hon la ut på insta igår att ”Alla shottar utom jag”, så skriver jag ”Braaaa!” och gör tummen upp. Eller ”Glöm inte varannan vatten”, kan jag skriva. Jag har ju någon sorts... att jag gärna vill ha kontroll ändå. Samtidigt som jag förstår att jag måste släppa det.

– En blandning av kärlek och katastroftänk, säger Pernilla när Sofia berättar att Pernilla alltid släpper allt hon håller på med så fort barnen ringer.

Vi hoppas att Pernilla kan omvandla oron till ro gällande barnen. Men det är kanske lättare sagt än gjort när mammahjärtat kickar in!

FOTO: Karin Törnblom/TT, discovery+

SENASTE NYTT!