Bianca Ingrosso om tuffa tiden under föräldrarnas skilsmässa

Bianca Ingrosso berättar hur skilsmässan mellan Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso påverkade henne.

TT
Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso var gifta i nio år innan de skilde sig.
Nu berättar dottern Bianca Ingrosso om den jobbiga perioden – och hur hon var tvungen att försvara föräldrarna.
Så här har Pernilla Wahlgren sett ut genom åren
Slå på ljud

Det var mellan 1993 och 2002 som Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso var ett av Sveriges mest omskrivna par. De träffades på 80-talet när han producerade flera av hennes album.

Emilio Ingrosso är också dansare och dansade bland annat under Pernilla Wahlgrens stora hit Piccadilly circus som hon ställde upp med i Melodifestivalen 1985.

När musikjournalisten Fredrik Strage höll en slags släktkrönika om deras son Benjamin Ingrosso i Så mycket bättre beskrev han dem som det sötaste paret under det årtiondet.

– Hans mamma Pernilla Wahlgren, och pappa, Emilio Ingrosso var 80-talets sötaste popkärlekspar. Det var som att de hånglade i varje nummer av Okej i mitten av 80-talet, säger Fredrik Strage i programmet.

Pernillas ord om äktenskapet med Emilio

De fick, förutom Benjamin Ingrosso, dottern Bianca Ingrosso och sonen Oliver Ingrosso.

Men förhållandet var inte bara sockersött. Efter uppbrottet anmälde de båda varandra för en rad olika saker, och Emilio dömdes för olaga hot och övergrepp i rättssak.

– Vårt förhållande har varit turbulent och har stötts och blötts, men vi fick tre fantastiska barn och det kan inget ändra på. Jag är stolt över att mina barn är halvitalienare, att de har temperament och passion. De fick med sig både bra och dåliga sidor, beskrev Pernilla Wahlgren deras relation i en intervju med Damernas värld förra året.

Emilio Ingrosso är nu omgift med Åsa Ingrosso och han syns ibland i Wahlgrens värld och verkar ha en bra relation till Pernilla Wahlgren.

Bianca Ingrosso om tiden under skilsmässan

I Sarah Dawn Finers podcast Talk to me öppnar nu Bianca Ingrosso upp om tiden under och efter skilsmässan. Infuelncern får då frågan om hon ser sig som ett typiskt mellanbarn, alltså att hon vill se till att alla har det okej.

– Hundra procent, verkligen ett mellanbarn. Jag skulle dock säga att vi alla blev mellanbarn på grund av mamma och pappas skilsmässa. Vi tre har fått ta hand om varandra när de var uppe i sitt tjaffs, säger Bianca Ingrosso.

Hon berättar också att det var då hon insåg att familjen var känd.

– Det är liksom mamma och pappas skilsmässa som var på löpen hela, hela tiden. Jag visste inte riktigt om att de skilt sig förrän jag såg det. Och mina pappa har blivit profilerad som en vidrig människa. Folk har fått en fel bild av honom och situationen, kan jag tycka, säger Bianca Ingrosso i podcasten.

När hon var hemma hos kompisar kände hon sig tvungen att försvara sin mamma och pappa när vännernas föräldrar började dela med sig av sina åsikter om vad som hänt.

– Jag är också en som tar in vad andra tycker och tänker och säger, så det blev väldigt märkligt. Då förstod jag att var jag än kommer så kommer folk vilja förklara för mig vad deras syn på det är, säger Bianca Ingrosso och tillägger:

– Då började jag skämmas.

Bild: Karin Törnblom/TT, Stina Stjernkvist/TT

Läs också: Emilio Ingrossos kärleksfulla bild med ex-frun Pernilla Wahlgren

Läs också: Bilderna visar Benjamin Ingrossos likhet med farbrorn Vito Ingrosso

FRÅN FÖRSTASIDAN