Bilderna visar Benjamin Ingrossos likhet med farbrorn Vito Ingrosso

Benjamin Ingrosso gör hyllade tolkningar på löpande band i Så mycket bättre.
I helgens avsnitt var det en annan sak som stack ut: 23-åringens nästan kusliga likhet med sin farbror Vito Ingrosso.

Benjamin Ingrosso har gjort succé i Så mycket bättre så här långt. Hans tolkningar av Lisa Nilssons Långsamt farväl i första avsnittet och Silvana Imams Tänd alla ljus i lördagens avsnitt har hyllats av tittarna.

”Fantastisk energi och så mycket känslor och glädje.. jätteduktig", skriver en person på Så mycket bättres Instagramkonto.

”Man blir så glad och går ju inte sitta still av hans tolkningar, han är bäst”, skriver en annan, och en tredje tycker att Benjamin Ingrosso dessutom verkar vara en bra person:

Såå musikalisk, så genuint intresserad av de andra och så bra låt och människa.

I lördagens avsnitt pratade musikjournalisten Fredrik Strage om Benjamin Ingrosso.

– Det är nog inte så konstigt att Benjamin Ingrosso blev artist. Han kommer från en familj vars medlemmar täcker hela Sveriges popkulturella historia, säger han och fortsätter med familjekrönikan.

– Hans mormor och morfar, Christina Schollin och Hans Wahlgren spelade huvudrollerna i den skandalösa rock'n'roll-filmen Raggare från 1959. Hans mamma Pernilla Wahlgren, och pappa, Emilio Ingrosso var 80-talets sötaste popkärlekspar. Det var som att de hånglade i varje nummer av Okej i mitten av 80-talet, säger han.

Benjamins likhet med farbrorn Vito Ingrosso

Fredrik Strage börjar sedan prata om Benjamin Ingrossos farbror, Vito Ingrosso.

– Han var en av de första att producera techno i Sverige. Vito Ingrossos son Sebastian Ingrosso, alltså Benjamin Ingrossos kusin, såg till att elektronisk dansmusik blev världens största genre i sitt band Swedish house maffia, berättar Fredrik Strage.

Då dyker också en gammal bild på Vito Ingrosso ut, vilken nog fick många tittare att haja till. Det visar sig nämligen att Benjamin Ingrosso är nästan kusligt lik sin farbror från hans unga dagar.

Vito Ingrosso 1992 och Benjamin Ingrosso 2020.

Lika som bär: Vito Ingrosso 1992 och Benjamin Ingrosso 2020.

Roger Tillberg, Hossein Salmanzadeh/TT

Bilden är tagen 1992, när Vito Ingrosso är 29 år. Benjamin Ingrosso är 23 tre år i dag.

En annan bild på Vito Ingrosso, där han är tillsammans med Pernilla Wahlgren och brodern Emilio Ingrosso, visar att den först inte var en slump. De är väldigt lika, helt enkelt.

Vito Ingrosso, Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso.

Karin Törnblom/TT

Så mycket bättre sänds lördagar klockan 20.00 på TV4, TV4 play och Cmore.

FOTO: Roger Tillberg, Hossein Salmanzadeh/TT

LÄS ÄVEN: Benjamin Ingrossos ord om relationen till Molly Hammar: ”Bästa”