LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pernilla Wahlgrens verkliga relation med Joachim Lennholm

17 maj, 2020 
Pernilla Wahlgren och Joachim Lennholm
Pernilla Wahlgren och polisen Joachim Lennholm fann kärleken i varandra 2002 och fick tillsammans sonen Theo.
Sex år senare tog förhållandet slut.
Så här ser deras relationen ut idag!
Annons
Pernillas stora livsförändring för barnens skullBrand logo
Pernillas stora livsförändring för barnens skull

Med föräldrar som skådespelarparet Christina Schollin, 82, och Hans Wahlgren,82, var Pernilla Wahlgren, 52, känd redan från det att hon föddes. Idag är Pernilla en av Sveriges mest folkkära tv-personligheter och artister, som vecka efter vecka visar upp bitar av sitt privatliv i serien Wahlgrens värld.

Under årens gång har även Pernillas kärleksliv resulterat i en hel de rubriker och löpsedlar. Pernilla och ex-maken Emilio Ingrosso, 54, hade en av Sveriges mest uppmärksammade kändisrelationer. Paret träffades på 80-talet när Emilio var producent till flera av Pernillas album. Han var dessutom dansare i många av hennes uppträdanden, bland annat dansade han tillsammans med sin bror bakom Pernilla under hennes stora hit Picadilly circus, som hon tävlade med i Melodifestivalen för många år sedan.

Det slog snabbt gnistor mellan dem och paret var gifta i nästan 10 år innan de skiljde sig 2002. Tillsammans har de barnen Oliver Ingrosso, Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso.

Annons

”Äntligen en pappa som är närvarande”

Efter det turbulenta uppbrottet träffade sedan Pernilla polisen Joachim Lennholm, 47, under en kändisfest på krogen Stacy i Stockholm 2002. Tillsammans fick paret sonen Theo Wahlgren, 13, men efter sex år tog förhållandet slut. Detta efter att Joachim hade varit otrogen mot Pernilla. I podcasten Wahlgren och Wistam som Pernilla har tillsammans med Sofia Wistam, har hon tidigare berättat om vännernas stöd under den tuffa tiden.

– Jag hade aldrig klarat mig utan mina vänner. Det tog mig många år innan jag vågade prata om det. Men jag har kommit ur depressionen och ältandet och skuldtänkandet nu, sa Pernilla då i podcasten.

För Pernilla Wahlgren, som hade längtat efter att bilda en kärnfamilj, tog uppbrottet hårt.

– Jag var jättelycklig och tänkte att nu har jag mitt barn och ska få vara familj. Äntligen en pappa som är närvarande. Och sen… Han kämpade, men innan Theo var ett år tog det slut, ska Pernilla ha sagt under sin medverkan av Stjärnorna på slottet enligt tidningen Mama.

Pernilla Wahlgren Joachim Lennholm
Pernilla Wahlgren och Joachim Lennholm fick tillsammans sonen Theo 2007. Foto: Robban Andersson/TT

Relationen till Joachim idag

Sedan uppbrottet har sonen Theo levt ett varannanvecka-liv hos sina föräldrar. Men hur ser egentligen relationen mellan exen ut idag? I en intervju med Svensk dam 2018 berättade Pernilla om sitt och Joachims beslut efter uppbrottet som ledde till något positivt.

Annons

– Theos pappa och jag har delat lika på ansvar och kostnader och idag har vi en bra relation, sa hon då.

Även till Emilio har Pernilla idag en god relation, något som hon tycker känns värdigt bra.

– Det har inte varit lätt men idag kan jag på riktigt säga att jag har en bra relation med papporna till mina barn. Äntligen! Det har varit turbulent, men nu är vi på en bra plats, inga duster längre, vilket skapar harmoni, sa Pernilla till Svensk dam.

Sedan separationen med Joachim har Pernilla utåt sett varit singel, men i Wahlgrens värld har tittarna fått se henne gå på någon enstaka dejt. Så hur framtiden för hennes kärleksliv ser ut, återstår att se.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Lotte Fernvall/TT

Annons