LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pernilla Wahlgren stoppas – beskedet dagen innan Allsång på Skansen

24 jun, 2024 
Elvira Reer
Pernilla Wahlgren
Som programledare finns det ett antal regler som Pernilla Wahlgren måste följa.
Vissa är mer utmanande än andra – exempelvis stoppas hon från att göra kommersiella samarbeten.
– Vi känner att det börjar sitta nu, säger pressansvarige för Allsången, till Hänt.
Annons
Pernilla Wahlgrens flörtiga skämt till Peter Jöback - framför allaBrand logo
Pernilla Wahlgrens flörtiga skämt till Peter Jöback - framför alla

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Förra året tog Pernilla Wahlgren, 56, över det folkkära programmet Allsång på skansen, efter tidigare programledaren Sanna Nielsen, 38 som hade lett programmet i hela sju år.

Förutom på allsången, ser vi Pernilla bland annat tillsammans med vänner och familj i reality-serien Wahlgrens värld, och hör henne i podden Wahlgren & Wistam, som hon delar tillsammans med Sofia Wistam, 58.

Pernillas debut som allsångsledare var en stor framgång. Hon lyckades mer än fördubbla tittarsiffrorna för programmet förra året. Succén myntade begreppet "Pernillaeffekten", som antyder att svenska folket mer än gärna ville sjunga med Pernilla i rutan under sommarmånaderna.

Med en sådan succé bakom sig är det inte förvånande att hon återigen leder programmet i år.

Strikta regler för Pernilla Wahlgren under Allsång på skansen

Men det ärofulla uppdraget medför vissa förpliktelser, vilket innebär att Pernilla måste göra vissa livsanpassningar. Precis som många andra kända profiler gör Pernilla ofta annonssamarbeten på sina sociala medier samt i sin podcast. Något som diskuterades av Pernillas nära vänner Hanna Hedlund, 49, och Jessica Wahlgren, 49, i deras podcast inför förra årets premiär. Då jämförde vännerna hur Pernilla beter sig i Wahlgrens värld och i Allsång på Skansen.

Annons

– Men i SVT, där är det ju lite mer inrutat liksom. Du får inte göra reklam, du får inte svära, du vet. Det finns massa regler. Hon ska både hålla manus och läsa på om alla artister, lära sig alla låtar och texter – och tänka på att inte svära, sa Jessica då.

– Nu svär ju inte hon så ofta, men igår gjorde hon det två gånger, tillade Hanna och skrattade.

Pernilla får alltså inte göra något kommersiellt samarbete varken före eller efter själva programledaruppdraget, vilket bekräftades av Haida Jamshidi, projektledare för Allsång på Skansen, i ett mejl till Hänt förra året.

”Som programledare på SVT har Pernilla Wahlgren en karensperiod för kommersiella arbeten. Den gäller fyra veckor före premiären och två veckor efter sista sändningen. I övrigt finns inga speciella regler”, skrev Haida då.

I en intervju med Marilinn Almgren Klevhamre, pressansvarig för Allsången, förklarar hon att reglerna för året är desamma som tidigare år.

– Det är precis samma som förra året. Det har inte varit några problem egentligen, utan vi känner att det börjar sitta nu. Vi har inte tvingats vidta några åtgärder än, säger Marilinn Almgren Klevhamre till Hänt.

Annons