ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Pernilla Wahlgrens lycka – SVT om tittarlyftet för Allsången: ”Glada”

05 sep, 2023 
pernilla
Pernilla Wahlgren har gjort succé med Allsång på Skansen.
”Pernillaeffekten” har gett programmet ett stort lyft.
”Lett Allsången på ett makalöst sätt”, skriver SVT till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fanny Lagerwall parade ihop Pernilla Wahlgren och Christian BauerBrand logo
Fanny Lagerwall parade ihop Pernilla Wahlgren och Christian Bauer

Pernilla Wahlgrens insats i Allsång på Skansen har hyllats av såväl tittare och kritiker. Hennes debut har inte bara gett programmet ett lyft, ”Pernillaeffekten” dubblade också siffrorna på SVT Play.

SVT om Pernilla: ”Lett Allsången på ett makalöst sätt”

I somras lyfte siffrorna för allsångsprogrammet från 100 000 till 200 000 jämfört med i fjol, i några fall till och med 300 000, på SVT Play.

Haida Jamshidi, projektledare och exekutiv producent för Allsång på Skansen, skriver i ett mejl till Hänt att de har varit måna om att överaska tittarna.

Annons

”Vi är väldigt glada att så många har tittat på SVT Play samtidigt som broadcastsiffrorna har hållit sig stabila. Vi har gjort många förändringar i programmet och har varit måna om att överraska tittarna i varje program. Sen har vi vår fantastiska programledare Pernilla som med sin värme och humor lett Allsången på ett makalöst sätt.”

”Pernillaeffekten”, så beskriver SVT succén med årets Allsång på Skansen.

Pernilla Wahlgren fortsätter nästa år som programledare

Det kommer inte som en överraskning att SVT väljer att fortsätta med Pernilla som programledare.

Annons

Förutom att en rejäl ökning skett på SVT Play har linjära tv-sändningen haft mellan 1,0 miljoner och 1,4 miljoner tittare under sommaren.

I finalavsnittet avslöjade Pernilla att hon blir kvar nästa år.

”För jag blir kvar! Blev klart i dag! Ja vi ses här nästa sommar och för det, jag är så glad. Nu är jag en allsångstjej, ni blir aldrig av med mig”, sjöng hon till melodin av Gloria Gaynors låt I will survive.

Pernilla Wahlgren
Annons

FOTO: TT

Annons