LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

SVT:s regel för Pernilla Wahlgren – får inte svära i Allsång på Skansen

13 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren har gjort succé i sin roll som programledare för Allsång på Skansen. Men det finns en sak hon inte får göra – då sätter SVT ner foten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Wistam om Pernilla Wahlgren som Allsång-ledareBrand logo
Sofia Wistam om Pernilla Wahlgren som Allsång-ledare

Pernilla Wahlgren, 55, har tagit det svenska folket med storm i sin roll som programledare och allsångsledare för Allsång på Skansen. Faktum är att Pernilla är så pass proffsig att hon inte ens behöver några manuskort.

Pernilla Wahlgren om att vara personlig med publiken

Många är även vana vid att se Pernilla i realityserien Wahlgrens värld. Under hela 13 säsonger har vi där fått följa Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso, och allt vad som händer i deras liv. Serien kretsar till största del kring Pernilla och Bianca men man får också möta andra familjemedlemmar och vänner.

I realityserien visar Pernilla ofta upp väldigt personliga delar av hennes liv, och låter publiken komma nära. Hon har tidigare berättat om att det är väldigt viktigt för henne, och att realityserien hjälpt hennes karriär enormt.

– Den betyder jättejättemycket, publiken i salongen kan relatera till det som händer i mitt privatliv och jag kan driva med det, har Pernilla tidigare sagt till Aftonbladet.

Annons

Pernilla Wahlgrens misstag under Allsång på Skansen – SVT:s förbud

Nu har hon tagit klivet in som Allsångsledare för ett av Sveriges mest älskade program, något som ställer helt nya krav på henne. I gårdagens avsnitt av podcasten Jessica & Hanna – Å andra sidan pratade Hanna Hedlund och Jessica Wahlgren om Pernilla Wahlgren – som de båda är nära vän med – och jämförde hur hon beter sig i Wahlgrens värld och i Allsång på Skansen.

Där är hon ju väldigt filterlös, säger Jessica och syftar på Wahlgrens Värld.

Hon fortsätter:

Men i SVT, där är det ju lite mer inrutat liksom. Du får inte göra reklam, du får inte svära, du vet. Det finns massa regler. Hon ska både hålla manus och läsa på om alla artister, lära sig alla låtar och texter – och tänka på att inte svära.

Jessica är nämligen Pernillas makeup-artist under Allsång på Skansen, och har därför inblick i vad som händer backstage.

– Nu svär ju inte hon så ofta, men igår gjorde hon det två gånger, säger Hanna och skrattar.

– Det kan hon absolut göra, men vi tänker ju inte det. Och ett skämt kan ju faktiskt bli extra roligt om man förstärker det, allra helst med ”jäklar”, säger Jessica.

Jessica berättar om gårdagens Allsång, där Pernilla råkade svära – fast produktionen hade bett henne att inte göra det.

– De sa att hon skulle ta bort svordomen efter genrepet. Och efteråt kom hon ut och sa: ”Jag sa det i alla fall, oops!”

Hon fortsätter:

– Ja kan också tycka att det är trevligare utan massa svordomar, jag fattar liksom tanken. Men om det slinker in då och då, det kan ju inte vara hela världen, säger Jessica.

Hänt har sökt SVT för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT och TV4

Annons