årets julvärd

Pernilla Wahlgren om att även bli årets julvärd – nu bekräftar hon

Tareq Tayloe och Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren tar över som Allsång på Skansen-programledare. Men vem ska egentligen bli julvärd i år?
Så här reagerar Pernilla när vännen tror att hon fått frågan om hedersuppdraget.
Pernilla Wahlgrens planer: ”Fullt upp”
0:20

Efter reklamen: Pernilla Wahlgrens planer: ”Fullt upp”

(0:20)

Slå på ljud

Efter att Sanna Nielsen, 37, plötsligt valde att tacka för sig stod det länge oklart vem som skulle ta över rollen som programledare för Allsång på Skansen. Men under tisdagen var väntan över, då beskedet kring att Pernilla Wahlgren, 54, blir hennes ersättare offentliggjordes.

När Pernilla gästade SVT:s Morgonstudion berättade hon om känslorna över att leda uppdraget.

– Det är så stort, så hedrande och smickrande. Jag är så glad att axla den här manteln efter alla Allsångsledare som kommit före mig, sa då Pernilla.

Vem blir årets julvärd 2022?

Ett annat uppdrag på SVT som många bara får drömma om är det prestigefyllda uppdraget att vara julvärd. Förra året var det Tareq Taylor, 53, som tog sig an uppdraget och han gjorde det med bravur. Men än har SVT inte avslöjat vem som får äran att leda julaftonssändningen i år.

Enligt oddsen verkar det stå emellan fyra personer, då det finns fyra namn som har lägst odds på 7,5. Dessa är Babben Larsson, 65, David Sundin, 46, Edward Blom, 51, och Suzanne Reuter, 70.

Babben har tidigare berättat för Hänt om glädjen över att det svenska folket gärna skulle se henne i rollen. Dessutom avslöjade hon att frågan har kommit.

”Roligt såklart, har varit med på shortlistan flera år. Jag har fått frågan flera gånger men av olika anledningar har det blivit nej”, skrev hon då i ett meddelande till Hänt.

Pernilla Wahlgrens ord efter spekulationerna kring att vara julvärd

När Pernilla gästar NRJ morgon visar sig nära vännen Sofia Wistam, 56, trott att det var just julvärds-uppdraget som Pernillas nya jobb handlade om.

– Vet du jag och Magnus spekulerade och vi trodde julvärd för jag messade ju dig ”jag tror jag vet” och då trodde jag att du skulle tända ljuset liksom, säger Sofia Wistam till Pernilla under radiosändningen.

– Jaha var det de du trodde. Jag trodde att du trodde att jag skulle vara med i Melodifestivalen, svarar Pernilla.

Under samma inslag berättar Pernilla mer om kontakten med SVT gällande uppdraget som det egentligen handlade om. Det visar sig att hon och SVT tisslat och tasslat om det hela ett bra tag.

– Jag har vetat om det ett tag, sen jag fick frågan. Jag blev otroligt smickrad, glad och rörd faktiskt måste jag säga att få en så fin fråga. Det är verkligen en tradition och få förunnat att få vara med om, säger hon.

Pernilla Wahlgrens svar på frågan om julvärden

Även när Pernilla gästade programmet Komiker utan gränser som leds av Robin Paulsson så togs julvärdsfrågan upp.

– Pernilla du måste ha fått den?, frågade Robin Paulsson.

Pernilla svarade då att hon är upptagen just den dagen varje år eftersom hon fyller år.

– Nej jag har faktiskt aldrig fått frågan, säger hon då.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN