allsång på skansen

Bekräftat: Pernilla Wahlgren leder SVT:s Allsång på Skansen

Pernilla Wahlgren

Nu står det klart!
Pernilla Wahlgren tar över Allsång på Skansen efter Sanna Nielsen.
Nu berättar hon om känslorna över att leda det prestigefulla uppdraget.
Wahlgren Allsång
0:25

Efter reklamen: Wahlgren Allsång

(0:25)

Slå på ljud

Den legendariska sångaren och tv-profilen Pernilla Wahlgren, 54, har en lång karriär bakom sig. Men nu är det slut på somrarna i Spanien och det blir sommar på hemmaplan istället för Pernillas del!

I och med att den omtyckta Sanna Nilsen nu inte längre kommer att leda det folkkära programmet Allsång på Skansen står det nu klart att Pernilla tar över stafettpinnen.

Pernilla Wahlgren om att ta över Allsång på Skansen

När Pernilla gästar SVT:s Morgonstudion berättar hon om känslorna över att leda uppdraget.

– Det är så stort, så hedrande och smickrande. Jag är så glad att axla den här manteln efter alla Allsångsledare som kommit före mig, säger Pernilla till SVT.

Pernilla kommer alltså att ta över från Sanna Nilsen som varit programledare i många år och hon lämnar även ett råd till Pernilla.

– Jag har ett råd. Det som alla sa till mig var att ”gör programmet till ditt eget så att publiken får lära känna vem du är”, säger Sanna till SVT.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Allsång på Skansens programledare genom åren

Genom åren har vi sett flera folkkära artister och programledare leda programmet. Blickar vi långt tillbaka i tiden, till 1956 hade vi ingen mindre än Egon Kjerrman som ledde Allsången då det sändes på radio.

Därefter kunde vi se Bosse Larsson från 1974 till1993 och det var då programmet började sändas i tablån. Men efter Bosse såg vi Lasse Berghagen som ledde från 1994 till 2003 och gav programmet en nystart och gjorde det populärare än någonsin!

När vi kom in på 2000-talet kunde vi följa Anders Lundin som tog över stafettpinnen efter Lasse. Anders höll på i hela sex år innan Melodifestival-vinnaren Måns Zelmerlöw tog över i två år.

Sist men absolut inte minst hade vi artisten Petra Marklund, som går under artistnamnet September och hon höll i stafettpinnen från 2014 till 2015 tills att Sanna Nielsen tog över.

Men nu tar alltså Pernilla Wahlgren över som programledare.

Vi önskar Pernilla stort lycka till med uppdraget!

Hänt har sökt Pernilla Wahlgren för en kommentar utan gensvar.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN