ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hen blir årets julvärd 2022 – tar över uppdraget efter Tareq Taylor

18 okt, 2022 
Tareq Taylor
Förra året valdes Tareq Taylor som årets julvärd.
Men vem får det prestigefyllda uppdraget för julen 2022?
Nu visar oddsen vem årets julvärd i SVT kan bli.
Annons
Tareq Taylor och Sofia Ståhl om årets julvärdBrand logo
Tareq Taylor och Sofia Ståhl om årets julvärd

Sakta men säkert går vi allt närmare juletid. Snart är det dags för SVT att avslöja vem som blir årets julvärd. Det är ett av de kanske allra mest prestigefyllda uppdragen i tv-världen som man kan få.

Julvärdar genom åren – Tareq om uppdraget

Första julvärden var Bengt Feldreich men år 1980 tog Arne Weise över och han styrde skutan ända till år 2002 då han gjorde sin sista sändning, med undantag från 1988, 1989 och år 1990. Det var alltså samma julvärd under många års tid men år 2003 blev det helt nya tider, därefter har det istället presenterats en ny julvärd varje år.

Förra året var det Tareq Taylor, 53, som tog sig an uppdraget och han har tidigare berättat om chocken han fick, när frågan kom.

Annons

– Jag höll på att köra av vägen. Sen bröt jag samman. Jag tycker det här är ett så stort hedersuppdrag. Tårarna kom. Det var som att trycka på en knapp. Jag tror jag lade på luren till och med för att få ringa upp igen. Det känns otroligt stort, verkligen, sa då Tareq om hedersuppdraget.

Hen blir årets julvärd 2022 enligt oddsen

Men vem är det egentligen som ska få tända ljuset i år? Nu har ATG satt oddsen, och just för tillfället verkar det stå emellan fyra personer, då det finns fyra namn som har lägst odds på 7,5.

Favoritkandidaterna är följande:

Babben Larsson: Babben är en omtyckt programledare som leder flertal populär program på SVT som 1 mot Sverige och Bäst i test. Babben var även en av favoriterna inför tippandet på förra årets julvärd.

Annons

David Sundin: David Sundin är Babbens parhäst som hon tillsammans leder just SVT:s succéprogram Bäst i test med. David är inte bara programledare utan även skådespelare och spelade bland annat en roll i förra årets julkalender.

Edward Blom: Gastronom, kock, tv-personlighet och författare. Listan kan göras lång. År 2018 medverkade Edward dessutom som artist i Melodifestivalen då han tävlade med låten Livet på en pinne.

Suzanne Reuter: Hon är en väl omtyckt skådespelare med många framgångsrika roller i bagaget. Just nu ser vi henne varje vecka i ICA:s reklamfilmer.

Odds julvärd 2022
Foto: ATG

Om det blir någon av dessa som tar hem hedersuppdraget återstår helt enkelt att se. Vem hade du helst sett i rutan på julafton?

FOTO: SVT/TT

Annons