LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kollegorna om Pernilla Wahlgren – efter avslöjandet om Allsången: ”Det här håller inte”

26 okt, 2022 
AvJulia Riddertorp
Pernilla Wahlgren i en blå klänning.
Pernilla Wahlgren har tidigare inte sagt ett ord om att hon skulle leda Allsång på Skansen, men nu är det bekräftat.
Efter beskedet så har Pernilla både fått positiva och negativa bemötanden, och nu dissar även hennes kollegor henne.
Annons
Här sjunger Pernilla Wahlgren “Stockholm i mitt hjärta” för första gångenBrand logo
Här sjunger Pernilla Wahlgren “Stockholm i mitt hjärta” för första gången

Beskedet om Allsången har skapat en storm av reaktioner från alla håll och kanter. Vissa ser fram emot att se Pernilla sjunga och leda Allsång, medan andra inte gör det.

I detta hav av åsikter kan Pernilla luta sig mot familjen som stöttar henne. Övriga vänner och kollegor har också grattat Pernilla, men nu delar några kolleger med sig av några ärliga ord till Pernilla.

Ledarna på Allsångsscenen – historiska skiftet

I och med att Sanna Nilsen, 37, valde att sluta, ett besked som kom tidigare i år, så kommer alltså Pernilla ta över stafettpinnen.

I en tidigare intervju med Hänt berättade Sanna om tanken bakom beslutet:

Annons

– Det är en väldigt bra fråga just nu faktiskt för jag har hur kul som helst och står där uppe på scenen och tänker ”hur tänkte jag nu”?, berättade hon och fortsatte:

– Men samtidigt så är det ett beslut som jag har tagit med mycket eftertanke såklart och i grund och botten så skulle jag egentligen kunna stå här i många år till för allsången är det bästa sommarjobbet som finns, men jag har också fått göra i princip allt som jag drömt om att få göra i det här programmet, berättade Sanna då för Hänt.

Det blev alltså Pernilla som fick möjligheten att uppfylla sina drömmar på den ikoniska Allsång-scenen, efter att Sanna fått göra det i hela 6 år.

Pernilla Wahlgren när hon gästade Allsång på Skansen när Sanna Nilsen var programledare.
Pernilla Wahlgren gästar Allsång på Skansen.

Det är alltså tre kvinnor som lett Allsången under alla år, där Petra Marklund, 38, kom att bli den första kvinnan att leda programmet, och det verkar vilja hålla i mönstret med kvinnliga programledare.

Annons

Men kliver man in i en ny roll som programledare så är det inte ovanligt att det väcker reaktioner från tittare, men nu fick Pernilla även en kommentar från hennes kollegor.

Dissen mot Pernilla Wahlgren – efter beskedet

Det var när Pernilla gästade NRJ morgon som vännen och kollegan Sofia Wistam, 56, frågade om hur det kändes att få den ärofyllda frågan om att leda Allsång, varpå Pernilla berättade att hon kände sig hedrad och rörd.

När gänget ber Pernilla sjunga Stockholm i mitt hjärta brister de alla ut i skratt då Pernilla börjar sjunga med en låg stämma.

Men hon berättar att hon kommer att jobba upp det senare varpå gänget i NRJ säger att de hoppas på det:

– Ja det hoppas vi verkligen, det här håller inte, säger de och grattar Pernilla ännu en gång.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons