Idol 2023 marknadsföring banner

Per Morbergs bluff med lyxhuset avslöjad – här är sanningen

11 aug, 2022 
Per Morberg
I Vad blir det för mat? står Per Morberg och lagar mat i sitt hus i Tullgarn.
Men bostaden ägs faktiskt inte av skådisen själv.
Här är sanningen bakom kulisserna i TV4-succén!
Annons
Per Morberg om att arbeta tillsammans med familjen
Per Morberg om att arbeta tillsammans med familjen

Den folkkära tv-profilen Per Morberg, 62, är en man med många järn i elden. Han har en framgångsrik skådespelarkarriär bakom sig och har spelat roller som psykopaten Viggo i Rederiet, Bengt Hall i filmen 1939 och Roger Rönn i Vita lögner.

Efter många år i filmbranschen valde Per att byta bana och är numera främst känd som tv-kock. 2007 drog hans alldeles egna matlagningsprogram Vad blir det för mat? igång på TV4, något Per Morberg fortsatte med i tio år framåt. Sedan programmet ladet ner har tittarna vädjat Per om att återuppta det omåttligt populära tv-formatet.

2011-2013 var Per en av jurymedlemmarna i TV4:s Sveriges mästerkock, tillsammans med Leif Mannerström och Markus Aujalay.

Per Morbergs familjeliv med hustrun Inese och döttrarna

Vid sidan av karriären lever Per Morberg ett stillsamt familjeliv tillsammans med hustrun Inese Morberg, 68. Makarna träffades för över 40 år sedan på nattklubben Alexandras i Stockholm. De har hela fem döttrar ihop, Janina Bergs, Liza Minou Morberg, Alida Morberg, Molly Morberg samt Astrid Morberg.

Annons

Och familjen fortsätter växa. För fyra år sedan blev Per morfar för första gången, när dottern Alida och pojkvännen Bill Skargård fick en dotter. I en intervju med Hemmets Journal har Per Morberg tidigare berättat om rollen som morfar.

– Det är härligt att se hur klok och söt hon är. Framför allt är det min hustru som leker och läser sagor med henne. Jag lagar maten. Hon har en bra smak, sa han till tidningen häromåret.

Bluffen om huset i Tullgarn

Med tanke på att Per Morberg har en väldigt stor familj och en framgångsrik karriär bakom sig är det inte konstigt att han och hustrun inte har nöjt sig med ett litet boende.

I flera år ägde Per ett stort hus i Karibien, men detta valde han att sälja förra året. Såklart är det inte den enda fastighet som familjen Morberg har i sin ägo. Makarna äger också en stuga i Kvarnsjön, Nyköping. De köpte huset 2009 och 2013 valde de att hyra ut det. Huruvida det är Per och Inese som bor där just nu är oklart.

Annons

Tv-paret är dock inte skrivna på adressen i Nyköping utan i ett hus vid Tullgarns slott, i Trosa. Det här är alltså huset som Vad blir det för mat? spelas in i.

Vad alla tittare kanske inte vet är att Inese och Per inte äger fastigheten själva – utan att de hyr villan. Denna information framgår inte riktigt i programmet, där det snarare verkar som att huset i Tullgarn är makarnas egna.

FOTO: CORNELIA NORDSTRÖM / XP / TT,

Annons