LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så ser Per Morbergs fem döttrar ut idag

06 feb, 2020 
AvIda Gustafsson
Per Morbergs barn
Per Morberg och hustrun Inese Bergs Morberg har varit ett par i 40 år varav 33 år som gifta.
Tillsammans har de fem döttrar, som alla nu har växt upp.
Så här ser Per Morbergs och Ineses döttrar ut idag.
Annons
Pernilla Wahlgren om förändringarna i Wahlgrens världBrand logo
Pernilla Wahlgren om förändringarna i Wahlgrens värld

Skådespelaren Per Morberg, 59, är ett välkänt ansikte för det svenska folket. Under åren har han bland annat setts i Rederiet, flertalet Beck-filmer och storfilmen Så som i himmelen. På senare år har Per dessutom gjort sig känd som tv-kock, inte minst genom det egna programmet Vad blir det för mat?.

Sedan hela 40 år tillbaka är Per Morberg tillsammans med hustrun Inese Bergs Morberg, 65. Paret har varit gifta i 33 år och har fem döttrar ihop – Janina Bergs, Liza Minou Morberg, Alida Morberg, Molly Morberg samt Astrid Morberg.

Så ser Per Morbergs barn ut idag

Alida Morberg, 35, är den av Per Morbergs döttrar som kanske är mest känd för det svenska folket. Likt sin pappa har Alida valt en karriär inom skådespeleri och har bland annat synts i TV3:s serie Svartsjön. Alida är dessutom tillsammans med ett annat kändisbarn, nämligen Stellan Skarsgårds son Bill Skarsgård, 29. Alida och Bill bor tillsammans i en lägenhet på Södermalm i Stockholm, och 2018 blev de föräldrar till en dotter.

Alida Morberg Bill Skarsgård
Per Morbergs dotter Alida tillsammans med sambon Bill Skarsgård.

 

Arbetar som regissör

Per Morbergs näst äldsta dotter, Liza Minou Morberg, 37, har även hon valt ett arbete inom tv- och filmbranschen. Men till skillnad från Per arbetar hon bakom kameran, som regissör. Liza har förutom flertalet reklamfilmer även regisserat en rad musikvideos till flera svenska artister så som Miriam Bryant och Loreen. Just nu är hon dessutom aktuell som regissör av SVT:s nya thrillerserie De utvalda med bland andra Amy Deasimont och Felice Jankell i rollerna.

Liza Morberg Per Morberg
Liza Minou Morberg tillsammans med pappa Per Morberg.

Går i pappas fotspår

Astrid Morberg, 22, är den yngsta av Per och Ineses döttrar. Även Astrid har valt att gå i pappas skådespelar-fotspår och 2018 blev det känt att far och dotter skulle spela tillsammans i den kommande action-filmen Calina.

Annons

”Det ska bli intressant att jobba med pappa! Han har många år i branschen. Det känns bra att han kan finnas där som stöd. Det här blir min filmdebut. Jag är förväntansfull och taggad!”, sa Astrid Morberg i ett pressmeddelande vilket Expressen tidigare rapporterat om.

Molly Morberg och Astrid Morberg
Pers döttrar Molly Morberg och Astrid Morberg.

Lever utanför offentligheten

Två av Per och Ineses döttrar, Molly Morberg, 27, och Janina Bergs, 44, har till skillnad från de flesta av syskonen valt att leva ett liv utanför offentligheten. De båda bor i Stockholm men är förtegna om sina privatliv och syns sällan på de övriga familjemedlemmarnas sociala medie-konton.

På sin Instagram har Janina för drygt två år sedan däremot lagt upp ett foto där hon syns till vänster i bild och även Molly sågs posera tillsammans med systern Astrid på en biopremiär för några år sedan.

FOTO: Markus Marcetic/TT, Eero Hannukainen/TT, Johan Jeppsson/TT, Instagram, Janerik Henriksson/TT

Annons