LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Per Morbergs följare ber om att få tillbaka Vad blir det för mat?

23 sep, 2021 
Mimmi Fouchenette
Per Moberg
Per Morberg har inte synts på tv på några år.
Nu vädjar följarna om att han ska dra igång succéprogrammet Vad blir det för mat? igen.
”Snälla Per! Gör en ny säsong av Vad blir det för mat”, skriver en person i en kommentar.
Annons
Här är alla deltagare av Sveriges mästerkock VIPBrand logo
Här är alla deltagare av Sveriges mästerkock VIP

Tv-kocken och skådespelaren Per Morberg, 61, har inte synts i rutan på flera år. Nu är han aktuell med boken Morberg lagar husmanskost ll – klassiker från Europas kök och med huvudrollen i filmen Taveltompa.

Per lever tillsammans med sin fru Ines, 67, och tillsammans har de döttrarna Janina, Liza, Alida, Molly och Astrid.

Per Morbergs tv-karriär

Innan Per Morberg slog igenom som tv-kock hade han spelat en rad olika roller i filmer och serier. Han har bland annat spelat psykopaten Viggo i Rederiet, Bengt Hall i filmen 1939 och Roger Rönn i Vita lögner.

På senare år har Per ägnat sig mer åt matlagningen än film och tv. Mellan åren 2011-2013 satt han som jurymedlem i Sveriges Mästerkock tillsammans med Leif Mannerström och Markus Aujalay. Skådespelaren har även haft sitt egna matlagningsprogram Vad blir det för mat? på TV4. Första säsongen av programmet släpptes redan 2007 och höll igång fram till 2017.

Annons

2009 släppte Per en kombinerad kokbok och självbiografi som han döpte till Morberg – scenen, livet och konsten att laga mat.

Följarna vill ha tillbaka Per Morberg och Vad blir det för mat?

Som tidigare nämnt var det länge sedan Per syntes på tv i matsammanhang, och nu verkar hans följare ha fått nog av att vänta. Efter en matlagningsvideo Per la ut på Instagram är det många i kommentersfältet som otåligt vill ha tillbaka Per i rutan.

En följare skriver: ”Snälla Per! Gör en ny säsong av Vad blir det för mat. Så som du brukade göra. Inga preppkockar eller drönare. Bara du och ett team. Du skrev TV-historia med säsong 1 till 8”.

”Starta en youtubekanal och kör din grej, så som du gjorde förr. Du skulle gå om Mannerström på sex veckor! Kör bara! Ditt signum är tidlöst och relativt billigt att producera i förhållande till den publik du drar. DU är innehållet, maten är rekvisitet. KÖR!!!”, skriver en annan.

”Varför gör du inte en nya matprogram, säsong 2 ”vad blir det för mat”? Det måste finns fler rätter som du har inte visat”, hälsar en tredje.

FOTO: Bertil Ericson/TT, Per Morberg/Instagram

Annons