LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Per Morberg erbjöds att bli ICA-Stig

19 aug, 2021 
Johanna Alm
Per Morberg och Loa Falkman
Per Morberg är en känd tv-profil i Sverige, genom hans egna matprogram och diverse filmroller har han blivit en folkkär person.
I ett avsnitt av podcasten Framgångpodden berättar han om erbjudandet som hade kunnat förändra hans karriär – han fick nämligen erbjudande om att bli nya ICA-Stig.
Annons
Här är allt om nya Ica-Stig och Ica-Stina – så gick avslöjandet tillBrand logo
Här är allt om nya Ica-Stig och Ica-Stina – så gick avslöjandet till

Per Morberg, 61, är ett välkänt ansikte i Sverige sedan han fick sitt genombrott med rollen som Viggo i Rederiet. Sedan dess har han gjort ett flertal stora roller i film och tv. Han är bland annat känd för sin medverkan flertalet Beck-filmer och succéfilmen Så som i himmelen.

Men Per är inte bara skådespelare – han har också gjort sig känd som tv-kock, där han bland annat har det egna matlagningsprogrammet Vad blir det för mat?. Programmet har minst sagt gjort succé och efter ett flertal kokböcker därefter är han idag en erkänd matlagningsprofil.

Per Morbergs ärliga ord om skådespelarkarriären

I Pers egna matprogram Vad blir det för mat? bjuder Per in tv-tittarna till sitt hem i Sörmland där han sedan lagar flertal goda och intressanta maträtter. Men när Per var med i Anders Öfvergårds program Anders knackar på avslöjade han att han att om Per själv fick bestämma hade han helst skådespelat än att laga mat.

Annons

Trots det har det ändå blivit så att han lägger ner mer tid på att vara tv-kock än att göra ytterligare filmer, och i programmet var han ärlig med att det helt enkelt beror på att han tjänar mer pengar på det ena än det andra:

– Jag har valt det här och det har ju gått skitbra, men jag vill ju spela teater. Och så när jag väl får rollerna så gör jag dem inte, för jag är för lat, säger han i programmet innan han fortsätter:

– Man väljer stålarna före konsten. Det har jag gjort och då känner jag mig ibland lortig, sa han då.

Per Morberg avslöjande om ICA-reklamen

ICA-reklamen har blivit otroligt framgångsrika genom deras underhållande sketcher som utspelas i en Ica butik och på ett humoristiskt sätt visar upp de nedsänkta varorna.

I våras lämnade Loa Falkman rollen som ICA-Stig, och blev ersatt av Björn Kellman samt Suzanne Reuter som ICA-Stina.

I avsnitt av Framgångspodden med Alexander Pärleros berättar Per att han fick frågan att ta över som Ica-Stig innan Loa Falkman:

Annons

”Det är många kampanjer som jag har tackat nej, från Ica-Stig till bearnaisesåser genom åren kan jag tala om, och då kan man undra varför man alltid gör det men..”

Varpå Alexander frågar om han har fått erbjudande att bli nästa Ica-Stig och Per svarar:

”Ja det fick jag långt innan Loa Falkman, eller det var jag som fick den då men jag bad väl om något hutlöst. Det var inte för jag var för fin för att göra det utan för att ska man göra en sån sak så ska man ha sinnessjukt bra betalt.” Och fortsatte:

”Jag sa förmodligen något som var så utopiskt stort så att de inte kom tillbaka, det var nog mest för att jag inte ville göra det.”, berättade Per i podcasten.

Summan som Per begärde nämner han dock inte.

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Ica/Youtube

Annons