Peg Parneviks barnbeslut med Filip Lamprecht – så tänker de kring namn

Peg Parnevik & Filip Lamprecht

Då Jesper Parnevik är golfproffs har alla barn i familjen Parnevik namn som är relaterade till just golf.
I podcasten Strandsatt med Bagge & Wåtz berättar Peg Parnevik nu hur hon tänker kring att göra samma sak om hon och Filip Lamprecht skulle få barn.
5 saker du kanske inte visste om Peg Parnevik
Slå på ljud

Peg Parnevik och Filip Lamprecht har varit ett par i många år och bor idag tillsammans i en lägenhet i Stockholm. Peg har tidigare varit öppen med att hon inte är helt säker på om hon vill ha barn, men i podcasten Strandsatt med Bagge & Wåtz berättar hon nu om ett beslut hon tagit ifall att det blir så att hon och Filip faktiskt blir föräldrar.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför vet inte Peg Parnevik om hon vill bli mamma

Att få barn är med andra ord ingen självklarhet för Peg. I podcasten Pillowtalk, som hon har tillsammans med systern Penny Parnevik, har hon tidigare berättat om sina tankar kring att eventuellt bli mamma, och hur tröttsamt det är att alltid få frågan när hon vill ha barn.

– Folk blir så chockade när jag säger att jag kanske inte vill ha barn, och även Filip tycker det är skitjobbigt. Men jag tycker det är en sån konstig grej att man förväntar sig att typ alla kvinnor i samhället ska vilja ha barn, säger hon innan hon fortsätter:

– Det är klart att i en drömvärld, om man räknar bort allt det jobbiga, att jag vill ha massa barn som kan ha syskon och så. Men det jag tycker är så galet är att så fort jag håller i Pebble eller i Atticus så bara "är du sugen nu? Kittlas det lite i livmodern?". Men vad tror du, liksom "åh gud Penny mår så dåligt och sover inte och har så ont i brösten och jag bara sign me up". Nej.

Hon förklarar vidare att hon är rädd för att bli ensam i mammarollen och att det då inte spelar någon roll hur bra stöd man har runtomkring sig.

– Oavsett om man har en jättebra partner och jättebra stöd och familj och barnmorska så gör man det själv och man är ensam i det. Och jag är så ensam i så många delar av mitt liv.

Men om hon trots allt skulle få barn i framtiden så är det en sak som är säker – barnens namn ska inte ha teman på samma sätt som hon och hennes syskons namn har haft.

Pegs beslut för Filip och hennes barn – tankarna om barnens namn

Då Pegs pappa Jesper Parnevik är en berömd golfspelare är alla barnen i familjen Parneviks namn golfrelaterade. Pegs namn är nämligen efter en golfpeg. Men att Peg och pojkvännen Filip skulle döpa sina barn till musikrelaterade namn på grund av att Peg är artist finns däremot inte på kartan. När Peg får frågan i podcasten Strandsatt med Bagge & Wåtz är hon nämligen säker.

– Nej det tror jag inte. Det tror jag verkligen inte, säger hon och skrattar innan hon fortsätter:

– Nej nej nej, det blir inget tema utan det blir bara roliga namn.

LÄS OCKSÅ: Martin Björks chock efter Filip Lamprechts avslöjande om statusen med Peg Pegnevik

LÄS OCKSÅ: Därför försvann Samir Badran helt – egna orden om kändisskapet

FRÅN FÖRSTASIDAN