LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Därför tvingades Paul-Michael Wrenkler stanna i Robinson

15 apr, 2021 
Paul-Michael Wrenkler, Anders Öfvergård
I kvällens avsnitt av Robinson vädjar Paul-Michael Wrenkler om att få lämna tävlingen. Något som TV4 satte stopp för. Nu berättar Wrenkler om det stora missnöjet.
– De tog min vilja ifrån mig, säger Wrenkler till Hänt.
Annons
Därför tvingades Paul-Michael Wrenkler stanna i RobinsonBrand logo
Därför tvingades Paul-Michael Wrenkler stanna i Robinson

Robinson 2021 är i full gång och nytt för i år är att överlevnadstävlingen utspelar sig vid Sveriges nordligaste spets, närmare bestämt i Haparanda.

Paul-Michael Wrenkler, 31, är en av deltagarna som valdes till Lag nord. Men han har inte haft det helt lätt med att komma in i gruppen. Med tanke på att han kom in lite senare än de andra så ingår han därmed inte i "original-medlemmarnas" pakt.

Trots att Robinson är ett program som går ut på att överleva på en öde ö så är det sociala spelet minst lika viktigt. Detta är något som Wrenkler inte är helt nöjd med, då hans förväntningar helt enkelt var att få pröva på att överleva i vildmarken.

– Asså jag såg väl fram emot egentligen att hålla på och bygga och sådär. Och sen visade det sig att det var ett socialt spel och såna där grejer. Så jag var lite dåligt förberedd på just den delen faktiskt, säger han till Hänt.

Wrenkler om stödet från tittarna efter tuffa tiden

Wrenkler kände med andra ord ganska snabbt att den här tävlingen kanske inte var något för honom, då han vill bygga fällor, fiska och överleva i vildmarken. Han har även hamnat i blåsväder med de andra lagmedlemmarna efter hans uttalanden om uppdelning av maten. Tittarna däremot håller med Wrenkler.

Annons

”Wrenkler! Så gött med någon som är ärlig!”, skriver en tittare.

”Wrenkler är bäst! Helskön och säger vad han tycker och är superbra både på överlevnad och tävlingar!”, skriver en annan.

Nu berättar han för Hänt om det oväntade stödet från tittarna, då han var nervös över hur hans åsikter skulle framställas i tv.

– Jag blev riktigt ledsen och det bästa är väl det som händer nu, liksom att folk verkar uppskatta en, säger han och fortsätter:

– Det som jag var rädd för skulle ge problem var de här bråken men det är ju det som folk gett mig uppskattning för.

Robinson 2021
Lag nord hade "avskedsmiddag" för Wrenkler

Wrenklers vädjan om att lämna Robinson

I kvällens avsnitt kan man se att Wrenkler uttrycker en önskan om att få lämna tävlingen. Med tanke på hur han behandlats av gruppen och att hans förväntningar inte riktigt stämde så ville han helt enkelt åka hem. Men TV4 satte stopp för det.

Annons

– Jag bad ju dem att hämta kontraktet. Jag vill inte att det ska bli nåt förtal liksom. Men för då uttryckte de det som att ”du måste åka ut i ett öråd”, så jag kände ju att det var som att jag var kvar i ett fängelse. Jag kände att de tog min fria vilja ifrån mig. Hade jag fått bestämma själv så hade jag tagit mitt pick och pack och dragit, asså mer än en vecka tidigare, säger Wrenkler till Hänt.

En annan person som också fick stopp av produktionen var Olivia Baldwin, 25. Redan under första veckan ville hon lämna tävlingen, men stoppades.

– Jag ville hoppa av redan under första dagarna, men fick inte. Hade de inte hindrat mig så hade jag hoppat av redan första dagen för det var så hemskt, har Olivia tidigare sagt till Hänt.

Hänt har varit i kontakt med TV4 som valt att inte kommentera kritiken från deltagarna:

”Vi väljer att inte lämna någon kommentar just nu”, skriver kanalen.

FOTO: TV4

Annons