LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Patrick Ekwalls sorg – berättar om svåra frågorna efter Hannahs död

30 mar, 2021 
Patrick Ekwall.
Patrick Ekwall är i stor sorg efter att hans fru Hannah Ekwall gått bort i cancer 39 år gammal.
Nu berättar han om de svåra frågorna han ställs inför efter den tragiska bortgången.
– När ska jag ta av mig min vigselring? Säger han i en intervju i P4.
Annons
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020Brand logo
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020

För ungefär en månad sedan drabbades journalisten och tv-profilen Patrick Ekwall av stor sorg då hustrun Hannah Ekwall hastigt somnade in efter en tids sjukdom.

Det var nästan ett år sedan familjen fick det tunga beskedet att Hannah Ekwall diagnosticerats med cancer.

Sedan dess kämpade hon mot den otäcka sjukdomen och till en början såg det ut som att hon var på bättringsvägen. Men i höstas kom det första bakslaget, då det visade sig att cancern hade spridit sig. Den 13:e februari tog Hannah Ekwall sitt sista andetag och sedan dess har familjens sorg varit total.

I en intervju med P4 berättar Patrick Ekwall själv om den tunga sorgen.

– Jag brukar säga att jag hade tre värsta mardrömmar, mina värsta skräckscenarion som jag var livrädd för. Det ena var att Hannah skulle lämna oss. Det andra var att jag skulle behöva berätta för Tindra att hennes mamma skulle dö. Och det tredje var begravningen, säger han med en klump i halsen.

Annons

Patrick Ekwall: ”Det är ju något jag inte önskar någon människa”

Tillsammans har Patrick Ekwall och Hannah Ekwall den 7-åriga dottern Tindra. När hennes mamma blev allt sämre ställdes han inför mardrömmen – att berätta för sin dotter att hennes mamma skulle gå bort.

– Det är ju något jag inte önskar någon människa – att tvingas berätta för sitt barn att hennes mamma kommer försvinna och dö, säger Patrick Ekwall i intervjun med P4.

Han berättar också om dotterns hjärtskärande fråga bara dagar innan hennes mamma somnade in.

– Jag kan berätta om ett tillfälle några dagar innan Hannah lämnade oss och jag berättade att mamma är på sjukhus nu och jag tror att Tindra hade förstått att mamma mår mycket sämre nu. Då var det jag och Hannahs lillasyster Ebba i köket och då säger Tindra "vadå, är mamma död?". Så hon förstod mycket mer än vad vi trodde.

Annons

Patrick Ekwall om svåra tiden efter Hannahs död

Efter det tragiska dödsfallet har Patrick Ekwall själv ställts inför flera svåra frågor – något han väljer att dela med sig av i P4-intervjun:

– Det är ju mycket praktiskt här efter att någon närstående har lämnat, så det är mycket praktiskt arbete som man ska fylla i. Då ska man fylla i civilstånd, jaha, vad skriver jag då? Är jag gift eller är jag ogift eller är jag änkling?, säger han och fortsätter:

– När ska jag ta av mig min vigselring? Jag har alltid haft den på fel hand, men jag har den här. Är det ens viktigt? Det är små banala saker som dyker upp som man inte tänker på kanske som man måste brottas med någonstans i det stora.

Patrick Ekwall berättar också i intervjun att han väljer att vara så pass öppen med sin egen sorg för att kunna hjälpa andra i samma situation.

FOTO: WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet/Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Annons