TV4-profilen Axel Pileby ska bli pappa

Felicia Jartén, Axel Pileby

Axel Pilebys glada humör och grundliga research har gjort honom till en mycket omtyckt profil i Efter fem på TV4. Lika öppen som han är i programmet är han inte på det privata planet.
Men nu avslöjar flickvännen Felicia Jartén att paret väntar barn!

Programledaren Tilde de Paula Eby, 48, är ansiktet utåt för TV4:s eftermiddagsprogram Efter fem. Vid hennes sida finns journalisten Axel Pileby, 34, som blivit riktig folkkär bland tittarna.

I programpunkten Sverigesvepet brukar Axel Pileby ta en titt och upplysa tittarna om vad som händer runt om i landet. Det är ofta unika spaningar som hänt under dagen, och även på mindre orter i Sverige. Det kan vara allt ifrån "Jerusalema-dansen" till hur städer faktiskt uttalas.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Axel Pileby väntar barn med flickvännen Felicia Jartén

Men på det privata planet är Axel inte riktigt lika öppen. På Instagram har han drygt 7000 följare och innehållet består oftast av lite skämtsamma jobb-relaterade inlägg. Men sedan en tid tillbaka är Axel tillsammans med flickvännen Felicia Jartén, 26. Felicia driver podden Tre liv med diabetes ihop med sin lillasyster Filippa Jartén och vännen Sandra Bennerdt.

I det senaste avsnittet av podden släpper Felicia en stor nyhet, nämligen att hon är gravid! Och paret väntade ganska länge med att gå ut med nyheten, för Felicia är nämligen redan i sjätte månaden.

– Ja gud nu blev jag lite nervös, jag vet inte riktigt hur jag ska säga, förklarar Felicia i podden och fortsätter:

– Jo men det ni vet, men som inte våra lyssnare vet än, är att jag är gravid!

Så avslöjades den glada nyheten

I podden fortsätter Felicia att berätta om graviditeten och utmaningarna med att ha diabetes typ 1 när man är gravid. Hon berättar också om hur hon och Axel gjorde när de berättade den glada nyheten för hennes familj.

– Filippa och våran mamma och pappa fick veta det lite tidigare då. Så då hade jag och min kille skrivit i tre stycken kuvert. Då hade vi allihopa käkat middag ihop som vanligt, och så sa vi att vi behövde hjälp med nånting. Vi har också diskuterat köksrenovering och sådär, så vi ville få det lite att låta som att vi behövde hjälp med det nu framöver. Vi sa också att vi hoppades verkligen att de ställer upp, för det här går inte riktigt att ta tillbaks.

– Innan vi berättar vad det är så får ni en muta så att ni inte kan säga nej. Och i de här kuverten stod det moster på ditt Filippa, och mormor och morfar på mammas och pappas.

Felicia har även lagt upp en bild på Instagram där hon visar upp gravid-kulan och beskriver sin längtan över hennes och Axels första gemensamma barn.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

LÄS OCKSÅ: Axel Pileby och Sofia Geite försvinner från Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Tilde de Paula Ebys nya beslut för TV4

Senaste nytt