Tilde de Paula Ebys nya beslut för TV4

Tilde de Paulas besked för TV4

Det var bara några veckor sedan som Tilde de Paula Eby och David Hellenius gemensamt meddelade att de avslutar sitt uppdrag som programledare för TV4:s succéprogram Let's dance.
Nu avslöjar Tilde ytterligare detaljer om sin framtid på kanalen.

Det var mitt under finalen av Let’s dance som programledarna David Hellenius, 46, och Tilde de Paula Eby, 47, avslöjade att årets säsong av dansprogrammet blev den populära duons sista. Efter en säsong som varit minst sagt omskakande, med allt från avhopp till uppehåll på grund av coronakrisen, lämnade programledarna tillsammans det tråkiga beskedet i tv-rutan.

– Något som också är väldigt speciellt för oss Tilde är att det är sista gången som vi leder det här programmet, sa David Hellenius då.

Tilde de Paula har en lång karriär inom kanalen. Efter många år på Nyhetsmorgon gick hon i januari 2019 över till att göra eftermiddagsprogrammet Efter Fem där hon har rollen som programledare.

Tilde de Paulas ord i Efter fem

Varje vardag klockan 17 har man kunnat se programmet i TV4. Men för ett tag sedan meddelade Tilde de Paula att programmet tar en sommarpaus. Hur man skulle fortsätta efter sommaren, med eller utan Tilde och parhästen Axel Pileby, stod inte klart i programmet.

– Varmt välkomna till ”Efter fem”, denna tisdag. Lite av en avslutningsvecka får man väl ändå säga, både förr oss här på ”Efter fem” som gör vår sista vecka innan sommaruppehållet. Och för många skolbarn som har avslutning i dag, sa Tilde de Paula Eby i sändningen då.

Men alla ni som kommer att sakna duon i sommar kan ta ett djupt andetag.

“Kommer sakna er”

TV4 har nämligen själva gått ut med ett meddelande från programduon på Efter Fems egna Instagram.

Här reder de ut trådarna, och förklarar att både Tilde och Axel kommer att vara tillbaka precis som vanligt i augusti.

– Det ska bli härligt, men ännu härligare är att programmet är tillbaka sen i augusti, säger Axel i klippet.

I kommentarsfältet haglar nu hälsningar in till programledarna där följarna önskar dem en fin sommar.

“Ni kommer att vara saknade i tv-rutan.  Önskar er alla ett skönt och välförtjänt sommarlov”, skriver en medan en annan skriver:

“Älskar när ni bjuder på er. Trevlig sommar, kommer sakna er och efter fem”.