LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Patrick Ekwalls hjärtskärande sorg – sex månader efter Hannahs död

13 aug, 2021 
Johanna Alm
Patrick Ekwall, dottern Tindra och Hannah
Patrick Ekwalls fru Hannah somnade in för sex månader sedan efter att ha kämpat mot bröstcancer under ett års tid.
På sin Instagram delar Patrick nu med sig av en känslosam text om sorgen efter fruns bortgång.
Annons
Så stöttades Patrik Ekwall efter hustruns bortgång i Den stora hälsoresan – Coachen berättarBrand logo
Så stöttades Patrik Ekwall efter hustruns bortgång i Den stora hälsoresan – Coachen berättar

Patrick Ekwalls älskade fru Hannah Ekwall avled för drygt sex månader sen, efter att hon kämpat mot bröstcancer i ett års tid. Tiden efter har som förståeligt varit extremt tuff för Patrick och hans familj.

Patrick Ekwalls sorgearbete på sociala medier

På sin Instagram har Patrick delat med sig om sorgeprocessen efter sin hustrus död och hur han hanterar det tillsammans med sina döttrar Tindra och Wilma.

Tidigare i somras berättade sportjournalisten på sin Instagram om stoltheten över Tindra som då haft skolavslutning.

”Det har varit ett slitsamt skolår för Tindra, först all oro när hennes mamma var sjuk, sen traumat och sorgen när Hannah lämnade oss. Så det är en efterlängtad ledighet som väntar, en sommar att samla kraft och hitta glädjeämnen i”, skrev Patrick då.

Patrick Ekwalls hjärtskärande ord om sorgen

I ett Instagraminlägg som Patrick delade med sig av under fredagen skrev han en lång och känslosam text om Hannah, ett halvår efter hennes bortgång:

Annons

”För sex månader sen lämnade Hannah oss; så brutalt, smärtsamt, orättvist och ofattbart. Ett halvt år utan mamma, fru och vår allra bästa och härligaste vän. Det är fortfarande så overkligt. Som om det inte fick hända, men gjorde det ändå. Jag vet inte hur vi tagit oss vidare, men vi har gjort det ändå. För att vi måste och för att Hannah hade blivit vansinnig om vi inte hade gjort det. Det är så jag tar mig bäst genom tunga stunder, jag gör som Hannah ville att vi skulle göra. Leva!”

”Hannah älskade livet, det som bara rycktes ifrån henne. Hon dog en dag, alla andra levde hon och de som vi har framför oss ville hon att vi skulle leva så mycket vi kunde. Vi kommer alltid tänka på Hannah, vi kommer aldrig glömma henne, hur ont det än gör i oss. För det vi ska minnas för evigt är det ljusa, det vackra, det roliga, det galna och så innerligt varma”, skriver han och fortsätter:

”Ett halvår. Ibland tror jag inte det är sant, ibland känns det som om hon ska komma in genom dörren och säga att hon har något crazy på gång. Och ibland tär det hårt och jag dippar. Men jag tar mig genom dipparna allt snabbare och jag är lite stolt över att vi står här idag, jag, Wilma och Tindra och känner att vi försökt ta oss vidare. Att vi lever livet. Så som Hannah ville att vi skulle göra.”

Under bilden på Tindra och Hannah har vänner och följare visat sitt stöd genom att skriva fina ord.

Vi på Hänt skickar styrkekramar till Patrick och hela hans familj.

FOTO: Patrick Ekwall/Instagram, Jimmy Wixström/TT

Annons