LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Patrick Ekwall om svåra samtalen med dottern Tindra efter Hannahs död

18 jun, 2021 
Patrick Ekwall och Tindra
Tidigare i år gick Patrick Ekwalls fru Hannah Ekwall bort efter en längre tids sjukdom i bröstcancer.
Nu berättar han om tiden efter bortgången, hur dottern Tindra och Patrick försöker gå vidare.
– Det går bättre och bättre, man ska inte trigga någonting för det gör så ont i Tindra, det gör ont i mig också, säger Patrick.
Annons
Så stöttades Patrik Ekwall efter hustruns bortgång i Den stora hälsoresan – Coachen berättarBrand logo
Så stöttades Patrik Ekwall efter hustruns bortgång i Den stora hälsoresan – Coachen berättar

I februari nåddes vi av det tragiska beskedet att sportjournalisten Patrick Ekwalls fru Hannah Ekwall somnat in efter en flera år lång kamp mot bröstcancer. Hon dog 39 år ung, bara någon månad efter sin födelsedag.

Hela Sverige var i sorg och familjen stöttades av okända som kända människor. Patrick och Hannah hade varit öppna från start om sjukdomen och Hannah kämpade in i det sista, som Patrick har beskrivit det.

Patrick Ekwall om sorgen i familjen

Patrick och Hannahs dotter Tindra, 7, har haft ett jobbigt år. I ett känslosamt inlägg på Instagram berättade sportjournalisten nyligen om stoltheten över Tindra som nu haft skolavslutning.

”Det har varit ett slitsamt skolår för Tindra, först all oro när hennes mamma var sjuk, sen traumat och sorgen när Hannah lämnade oss. Så det är en efterlängtad ledighet som väntar, en sommar att samla kraft och hitta glädjeämnen i”, skrev Patrick.

Annons

Patrick Ekwall om Tindras sorg

Patrick Ekwall gästade nyligen Sara Dawn Finers podcast Talk to me och där berättar han hur dottern Tindra har haft det i sorgen. Han förklarar att hon förstod när hennes mamma var nära att gå bort.

– Barn vet mycket mer än vad vi tror att de vet. Samma dag som jag berättade för Tindra att mamma åkt in på sjukhuset dagen innan hon dog... vi hade ju pratat med Tindra, då sa jag att mamma hade fått åka in på sjukhus igen för att kolla och då säger Tindra ”är mamma död?”, vi hade aldrig nämt det ordet ens.

Patrick Ekwall berättar att de inte pratar så mycket om Hannah för att det är så svårt för Tindra.

– Nej inte jättemycket, eftersom Tindra som många barn i den åldern har blockat. Vi har försökt, vi gör det ibland lite lite. Det går bättre och bättre, man ska inte trigga någonting för det gör så ont i Tindra, det gör ont i mig också. Men jag är vuxen så jag kanske kan hantera det på ett annat sätt.

Annons

– Men jag försöker, vi kommer prata mer om det. Men hon är ju såklart väldigt ledsen och då kommer det ut i ilska istället. Vi känner av tomheten givetvis, det är ups and downs. När jag är själv hemma, det är asjobbigt, säger Patrick.

Patrick Ekwall passade även på att hylla Hannah i podden och betonar hennes livsglädje – som hon hade in i det sista.

– Hannah dog en dag, men alla andra dagar levde hon, avslutar Patrick.

FOTO: Instagram / WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet

Annons