LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Patrick Ekwall om svåra tiden efter hustrun Hannah Ekwalls bortgång

19 mar, 2021 
Hannah Ekwall, Patrick Ekwall
Det har gått drygt en vecka sedan Hannah Ekwall begravdes.
Sedan dess har Patrick Ekwall varit öppen med det tunga sorgearbetet på sociala medier.
”Jag försöker se framåt”, skriver han på Instagram.
Annons
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020Brand logo
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020

För nästan exakt ett år sedan nåddes Patrick Ekwall, 55, av det tunga beskedet att hans hustru Hannah Ekwall diagnosticerats med cancer.

Sedan dess kämpade Hannah mot den otäcka sjukdomen och till en början såg det ut som att hon var på bättringsvägen. Men i höstas kom det första bakslaget, då det visade sig att cancern hade spridit sig. Det såg plötsligt ganska mörkt ut och de dåliga nyheterna tog inte slut där. Den 13e februari tog Hannah sitt sista andetag och sedan dess har familjens sorg varit total.

Hannahs tragiska bortgång har inte bara rört Patrick och barnen. Det började med att de fick stöd av alla grannarna på gatan, som tände ljus till Hannahs ära. Patricks dotter Wilma Ekwall har också gjort en fin gest för sin bonusmamma och startat en insamling till cancerforskning.

Folkets stöd till familjen efter Hannahs bortgång

När Wilma berättade om hennes projekt i Efter fem förklarade hon att hon aldrig någonsin hade kunnat tro att det skulle komma upp i så höga summor.

Annons

– Jag är chockad, det är helt fantastiskt vad fina människor är som tar sig tiden och går in på min insamling och skänker en slant. Det är helt fantastiskt, jag trodde aldrig att jag skulle nå upp i de här summorna, sa hon då i programmet.

Förra veckan var det dags för familjen att ta ett sista avsked av sin kära Hannah. På Instagram berättade Patrick om begravningen och det ofattbara som skulle ske.

”Imorgon ska vi ta avsked av Hannah. Det känns som om jag räknar ned till den värsta dagen i mitt liv. Det gör alldeles för ont i mig att inse att Tindra tvingas säga farväl till sin mamma, att Karin måste begrava sin egen dotter.”, skrev han då.

Patrick Ekwalls sorgearbete på sociala medier

Sedan begravningen har Patrick fortsatt vara öppen med den tunga sorgen på hans sociala medier. Nu har han kommit fram till ytterligare en milstolpe. I hans senaste inlägg på Instagram befinner han sig i Göteborg för att koppla bort och rensa tankarna.

Annons

”En kort stund för mig själv i den varma poolen på hotellets tak. Så mycket tankar och känslor som forsar genom kroppen. Men jag försöker se framåt, försöker stå upp och leva livet, för mig själv och för mina barn - exakt så som jag vet att Hannah hade önskat.”, skriver han.

Patrick menar också att han både hjälper andra samtidigt som han får otroligt mycket stöd från andra som är i liknande situationer.

”Jag upplever att jag stärker andra som är eller har varit i samma situation genom att vara öppen med hur jag känner och den responsen ger mig ännu mera kraft.”, tillägger han.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT, WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet

Annons