Oron för Carola Häggkvists hälsa efter nya blodproverna

Carola Häggkvist om hälsaproblemen efter Let's dance 2021

För en dryg vecka sen hoppade Carola av Let's dance. Orsaken som uppgavs var problem med hälsan.
Nu berättar artisten om kampen för att bli frisk, och läkarens nya upptäckt.
Slå på ljud

Carola Häggkvist dansade tillsammans med Tobias Karlsson i årets säsong av Let's dance. I flera år har TV4 önskat om att få med artisten i deltagarlistan, och när hon väl gjorde entré på dansgolvet så hyllades hon i sändning efter sändning.

Men i förra veckan kom det plötsliga beskedet att Carola skulle hoppa av Let's dance, trots att hon var en av fyra deltagare kvar och en stor favorit både hos juryn och tittarna.

Carola förklarade efteråt att hon haft flera samtal med produktionen och TV4 om att hon inte längre kunde medverka, framför allt på grund av hälsoproblem. Hon hade drabbats av oroväckande utmattningssymtom.

Senast i lördags slog yrseln till och luften tog slut vid några tillfällen att jag inte kunde andas. Vart går gränsen? Hur långt ska man pusha sig? När ska man säga till att nu räcker det?”, förklarade Carola efter att ha hoppat av programmet.

LÄS MER: Mandelmanns kamp med hälsan – tvingad till operation

Därför hoppade Carola av Let's dance 2021

Hon har även haft kontakt med läkare om sina hälsoproblem, och det var efter den dialogen som det definitiva beslutet togs.

”Det pusslades i alla möjliga och omöjliga förslag från TV4:s sida att försöka ha mig kvar men på läkarens tydliga beordran om vila och på min inre frid om att kliva av ’dans-tåget’ (trots att det går emot alla mina principer om att inte ge upp osv..)”, skrev Carola då.

Nu har det gått en dryg vecka sedan hon avbröt sin medverkan och istället ersattes av Keyyo. Men trots att Carola fokuserat på vila och återhämtning är hon inte helt återställd än.

"Blodproverna är inte helt önskvärda"

”Kropp och själ mår lite bättre.. men jag rör mig långsamt o går ner för trappen med båda fötterna på varje steg medan jag håller mig i räcket.. ja då förstår du att nåt i mig inte riktigt är som det ska”, skriver Carola på sin Instagram.

Efter beslutet om att hoppa av har hon blivit undersökt av läkare. Svaren hon fått från de besöken är dock inte positiva, istället tyder det på att det kommer ta sin tid innan hon är helt återhämtad.c

”Några värden från blodproverna är inte helt önskvärda heller enligt läkaren så det blir en lärorik resa att hämta sig ifrån. Men det kommer att gå bra”, skriver Carola i sitt inlägg.

LÄS OCKSÅ: Tobias Karlssons ödesbesked om Let's dance – efter avhoppet

LÄS OCKSÅ: Steffos kritik mot detaljen i Läckbergs barnbok

FOTO: TT

SENASTE NYTT!