TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför byter Oliver Ingrosso namn till Oling – nu berättar han

06 dec, 2021 
Oliver Ingrosso
Oliver Ingrosso är en framgångsrik DJ som för ett tag sedan berättade att han gjort ett namnbyte.
Nu avslöjar han sanningen bakom beslutet.
– Jag har kallats för det i alla år, säger Oliver.
Annons
Allt du vill veta om Oliver IngrossoBrand logo
Allt du vill veta om Oliver Ingrosso

Oliver Ingrosso är Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgrens första barn. Han är en framgångsrik DJ vars karriär startade för många år sedan. Oliver är även bror till entreprenören och tv-profilen Bianca Ingrosso, artisten och låtskrivaren Benjamin Ingrosso, samt Pernillas yngsta son Theo Wahlgren.

För ett tag sedan berättade Oliver Ingrosso på sociala medier att han numera går under artistnamnet Oling. I en intervju med Aftonbladet avslöjar han nu sanningen bakom det plötsliga namnbytet.

Oliver Ingrossos karriär – ett liv utanför familjens rampljus

Oliver Ingrosso har genom åren inte synts i rampljuset på samma sätt som sina övriga familjemedlemmar. För att inte tala om Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrossos succé med realityserien Wahlgrens värld – som han knappt tittat på.

Även Bianca Ingrosso har konstaterat att hennes bror inte gillar att synas, detta gjorde hon i en vlogg på Youtube när storebroderns namn kom på tal.

Annons

– Oliver tycker inte om att synas dock, sa Bianca då.

Oliver har, likt resterande personer i sin familj, otaliga framgångar. Under sina år som DJ har han bland annat samarbetat med kända artister som Tim ”Avicii” Bergling, Otto Knows, Swedish House Maffia och Adrian Lux för att nämna några.

Han har spelat världen över med sin musik, två framgångsrika låtar är bland annat Somebody och iTrack.

Oliver med syskonen Benjamin och Bianca
Oliver Ingrosso till höger med syskonen Bianca och Benjamin Ingrosso.

Oliver Ingrosso om varför han bytte artistnamn till Oling

Oliver Ingrosso driver ett eget skivbolag sedan 2019 och har nyligen släppt låten Confusion say under det nya artistnamnet Oling. I en intervju med Aftonbladet berättar Oliver att han kommer att fortsätta att släppa musik under namnet Oliver Ingrosso också.

Annons

Under Oling kommer han dock att släppa mer ”obskyr” musik, som han beskriver det själv. Han poängterar att det dessutom är vanligt inom housebranschen att gå under olika namn.

– Eric Prydz till exempel har också Pryda som är progressive house, sen har han Cirez D som han släpper techno under, säger han till tidningen.

Oliver Ingrosso har alltid kallats för Oling. Smeknamnet kom till redan under skoltiden.

– Det var inlogget på datorerna i skolan, jag har kallats för det i alla år och inga av mina vänner säger Oliver. Min mamma har gjort t-shirtar med ”Oling” på och min lillebror säger också Oling. Syrran är nog en av få som säger Oliver.

FOTO: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/TT / Karin Törnblom/TT

Annons