ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

4-barnsmamman Hannah Widell om 16 år yngre fästmannen Philips oro

04 nov, 2021 
Angelica Linde
Hannah Widell, pojkvännen Philip och sonen Frank.
Hon är podd-drottningen som nyligen gjorde en storaffär med ABBA-Björn och som nu har fått barn i tre olika decennier. Dessutom är hon en av kvinnorna bakom Två systrar.
Hannah Widell har utsetts till Veckans kex i Aftonbladet Klick! som produceras av Hänt-redaktionen.
Annons
Julia Ragnarsson om relationen till Dilan GwynBrand logo
Julia Ragnarsson om relationen till Dilan Gwyn

Obs: Intervjun gjordes några dagar innan Hannah födde i tisdags – om det kan du läsa här.

Grattis till utmärkelsen Veckans kex!

Nämen, man ska ju bli Veckans kex när man är singel, inte när man är höggravid och sitter med en ring på fingret igen, ni borde ha ringt för två och ett halvt år sedan, då kanske historien hade sett annorlunda ut, haha!

Haha, du är allt ett kex ska vara precis just nu! Tv-serien Två systrar bygger på din och din systers bokserie, hur var det att se historien i visuell form?

Det kändes så tryggt att lämna över historien till Julia som är regissör och manusförfattare, för hon hade samma vision som oss. Sen när jag såg det första gången kollade jag på varenda detalj på ett sätt som man annars inte gör när man tittar på serier, men ju fler gånger jag sett serien desto mer tittare kan jag vara, och då skrattar, gråter och känner jag jättemycket att “det här är bra”. Den är otroligt färgstark, jag tycker att hon har byggt upp en värld som är fantastisk att få vara i. Sen har Julia och Dilan en jättefin magi mellan sig som man måste ha som systrar, de fick en artificiell kärlek att uppstå som känns väldigt påtaglig.

Annons

✔︎ Det här är Hannah Widell

Ålder: 46 år.
Bor: I Stockholm.
Familj: Fästmannen Philip, 30, och barnen Rosa, 18, Wilma, 10, Wille, 7 och Frank, nyfödd.
Gör: Företagsledare, poddare och innehållsskapare.
Aktuell: Med “Två systrar” på Viaplay som skapades från Hannah & Amandas bokserie med samma namn samt nya skönhetsmärket All I Am Beauty. Dessutom ständigt aktuell med “Fredagspodden”.

Hur mycket av era egna liv hämtade ni ifrån när ni skrev dem?

Jättemycket, det var väldigt lyxigt att bara ta allting som man själv har varit med om och allt som man har hört att andra varit med om och ta ner det i en tratt och sen skapa en historia ur det. Min historia kanske är för tråkig men då kan jag låna in massa olika element som gör det ännu större, bättre, roligare eller ännu mer tragiskt.

Det dejtas en hel del i serien, vad var din värsta dejt?

Jag flög till London för att gå på dejt en gång och killen dök inte upp. Det var så sjukt, för det var han som betalade biljetten, jag flögs liksom in, men han dök aldrig upp. Jag skrev “hej, nu har jag landat”, han svarade “bra, åk till den här restaurangen så ses vi där”, sen vet jag inte vad som hände med honom, det är för evigt en gåta. Som tur var hade jag tagit med mig en kompis så vi hade en rolig festhelg i London istället.

Julia Ragnarsson och Dilan Gwyn seplar huvudrollerna i Två systrar.

Men shit! Tur att du har en bra kille nu som ställde till med förra årets finaste frieri.

Ja, det var fantastiskt. Det speglar honom som människa väldigt mycket.

Annons

När visste du att han var the one?

Ja, när visste jag det? När vi träffades så var allt egentligen helt fel om man ska tänka på åldersskillnaden, att jag var väldigt nyskild och han väldigt nyseparerad, men blixten slog ner. Jag hade mycket funderingar kring allt i början men på vår sjätte dejt så åkte vi på en veckas semester till Mallorca och från och med då har vi inte varit utan varandra.

Hannah om åldersskillnaden

Vad fint! Det här med att han är 16 år yngre, börjar det inte bli rätt vanligt med sådana åldersskillnader nu?

Jo, jag tror att vi människor inte blir äldre på samma sätt längre och då är det klart att åldersskillnaderna slätas ut också. Och när det gäller kärlek ska man bara kasta sig ut och unna sig tycker jag, unna sig kärleken! Inte vara så sträng. Det var mest jag som tänkte på åldersskillnaden, i början, det här med att jag har två äktenskap bakom mig och tre barn, det är mycket att hantera för en yngre kille. Jag kände mycket ansvar tills han sa: “Vet du, jag kan bestämma helt över mig själv”, och nu tänker vi aldrig ens på det.

Annons

Och nu är du gravid vid 46 års ålder helt utan IVF och sånt, hur fertil är du egentligen?

Hahaha, väldigt tydligen!

Du är som en kvinnlig Stellan Skarsgård, han har fått barn i fem olika decennier och du kommer ju ha fått barn i…

...tre, jag vet! Det är så stort, haha!

Hannah Widell med systern Amanda och fästmannen Philip.
Hannah med systern Amanda och fästmannen Philip.

Din svåger Alex Schulman har sagt att Widell-systrarna är ganska high maintenance, att det gäller att leverera när man är ihop med er, är det nåt du känner igen dig i?

Haha, gud ja! Jag och Amanda, vi är så krävande! Man måste vara som en hel show om vi ska orka med! Vi är ju uppvuxna inom mediavärlden och har ynnesten att få jobba och umgås med väldigt begåvade människor hela tiden så det är klart att det säkert har ställt höga krav. Jag är så gammal och har så gott självförtroende att ska du vara med mig så varsågod och var kul och bra och fantastisk! Men jag försöker också vara så bra och fantastisk jag kan mot honom.

Annons

Uttrycket “vargtimmen” används ofta i Fredagspodden, hur skulle du beskriva det för oinsatta?

Det är en sorts social ångest, man vaknar vid tre eller fem och tänker: “skjut mig, fan vad jag gjorde bort mig igår”, fastän man säkert bara bjöd på sig själv och var härlig.

✔︎ Pest eller kolera

◼️ Ha vargtimmen varje kväll eller lukta illa varje gång du känner dig attraherad av nån?
– Då har jag hellre vargtimmen, det har jag ändå varje kväll! Nej då, men jag har mycket hellre vargtimmen än att lukta illa så fort jag blir attraherad, det hade ju förstört allt! Då skulle jag inte ha något att ha vargtimmen för heller, haha!

◼️ Bli döv varje gång du försöker lyssna på en podd eller stum varje gång du försöker spela in en podd?
– Då blir jag hellre döv, jag kan ju inte förlora mitt levebröd, det går inte!

◼️ Att precis allt du säger blir inspelat och kan höras av alla eller att aldrig mer få ta bilder?
– Jag vill inte att allt spelas in, då skiter jag i bilderna. Vet du, jag är jättedålig på att ta bilder, att jag har en Instagram är otroligt. Bilder spelar mig ingen roll, vi har inte en enda bild från när vi var små, inte en bild! Jag kan prata för både Amanda och mig; vi är helt onostalgiska! Jag vill ha förändring precis hela tiden!

Hur gör du för att ta dig ur det när det händer?

Mitt bästa är att ringa Amanda men det går ju inte alltid. Hon är så klok, hon brukar säga: “Men vänta, du var med dig själv hela kvällen, klart det blev för mycket, alla andra fick bara fem till tio minuter och då är det ju underbart!”

Annons

Hannah kommenterar Ola Salo-ryktet

Hade nån inblandad vargtimmen efter festkvällen då Johanna Nordström la ut på sin story att du legat med Ola Salo?

Haha! Det är bara under blöta nätter med Edvin och Johanna som såna stories kommer fram! Nej, faktiskt inte, det finns inte mycket jag ångrar eller skäms över nuförtiden!

Du som har varit i svängen länge sitter säkert på en massa såna stories!

Ibland hittar jag bara på också för att verka mer intressant, man ska alltid skarva! Man kan ju inte ha en podd om man inte är bra på att berätta historier. Min 18-åriga dotter säger att “Du och Amanda bara överdriver hela tiden!” Hon är mycket mer fyrkantig än vad jag är, hon tycker att vi bara ljuger och hittar på och överdriver hela tiden, men vi tycker ju bara att vi berättar en bra story!

Ola Salo.

Ni sålde nyligen Perfect day till Björn Ulvaeus bolag Pophouse, vilken är din bästa ABBA-låt?

Det finns så himla många fina! Jag älskar “Slipping through my fingers”, “Dancing queen” och “Happy new year”!

Annons

Du började i branschen som 16-åring. Om du fick åka tillbaka och prata med henne, vad skulle du säga då?

Att hon ska gå i skolan lite till och att inte ta allt på så himla blodigt allvar. Livet är långt, det bästa har inte hänt än! Jag önskar att jag hade vågat tro att kärleken kommer. I många år var jag ledsen för att jag trodde att jag kanske aldrig skulle träffa nån. Och nu sitter jag här och har varit gift de senaste 18 åren, med lite olika men ändå, haha! Jag känner mig som att jag är i min prime nu!

Du och Amanda har släppt böckerna “The golden year” och “The diamond year”. Vad är det dyraste du har köpt?

När jag var 25 år fick jag ett arv och för att pengarna inte bara skulle festas upp så köpte jag en fantastisk rolexklocka i silver med rosa urtavla, det är nog det dyraste jag köpt till mig själv någonsin. Min dotter har den nuförtiden.

Apropå er bok “Middagsparty”, om du fick bjuda vilka fyra personer som helst på middag, död eller levande, vilka skulle du välja?

Annons

Det här låter helt sjukt, men Philip, Amanda och Alex! Vi har så trevligt!

Du vill inte bjuda din farmor som ni ofta pratar om också?

Absolut inte, haha! Jag skulle jättegärna ha min farmor i livet men hon var också skitjobbig!

Ni har ett klädmärke som heter Daisy Grace, vad skulle du aldrig ta på dig?

Ballerinaskor! Never in my life skulle jag hålla på och tassa omkring i såna. Jag måste ha rejäla skor eller skithöga klackar, nånting som känns!

Foto: TT & Nordic Entertainment Group

Annons