LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Nina Gunkes sorg efter läkarnas besked – nu berättar hon om förbudet

11 nov, 2022 
Felicia Hovryd
Nina Gunke
Skådespelaren Nina Gunke har öppenhjärtigt berättat om sin Alzheimers.
Nu avslöjar hon det tunga bakslaget efter sjukdomsbeskedet.
Annons
Kalle Moraeus tunga sjukdomsbesked: ”Fruktansvärt”Brand logo
Kalle Moraeus tunga sjukdomsbesked: ”Fruktansvärt”

För ett år sedan berättade Nina Gunke, 67, om att hon fått Alzheimers. Det var när hon gästade TV4:s Nyhetsmorgon som hon förklarade om hur livet hade vänts upp och ned.

I en ny intervju berättar Nina nu om det tuffa bakslaget efter sjukdomsbeskedet.

Nina Gunke om framtiden med Alzheimers

När Nina gästade podcasten Alzheimer Life tidigare i år berättade hon om livet med sjukdomen och framtiden. I podden förklarade Nina att saker i vardagen som tidigare har varit en självklarhet inte längre är det.

– Problem med siffror. Att planera tid och siffror. Och att skriva namnteckningen, det blir så tokigt. Jag är inte snabb längre. Jag har tidigare fixat och gjort saker, säger Nina i podden.

Som tur är har Nina stöd av maken Samuel Holgersson, 58, och döttrarna Niki, 42, och Moa, 32. Men sedan Nina fick reda på att hon fått Alzheimers har hon inte tänkt så mycket på hur hennes framtid ser ut, men det är inte heller något hon vill tänka på eller prata om.

Annons

– Inte så mycket. Jag vill inte det. Vill inte prata om vad som händer, förklarar hon.

Idag har Nina två barnbarn och det är just när hon tänker på sina barnbarn som framtiden blir jobbig.

– Vill inte tänka på det. Jag vill inte att mina barnbarn ska se mig så… Att jag inte hänger med, inte kan säga saker.

Stoppas helt efter sjukdomsbeskedet: ”Jag skrek”

Inte nog med att Nina ibland glömmer pinkoden till sitt betalkort har sjukdomen även satt stopp för annat i hennes liv. Nina och maken Samuel har tidigare bott på Lidingö i Stockholm, men efter att hon fick sin diagnos tvingades paret flytta från ön då hon inte längre fick köra bil.

– Jag tror jag skrek mer när de sa det än när jag fick sjukdomsbeskedet. De sa ”och så är det en sak till, du får inte köra bil något mer”. Då var det bara ”poff!”. Att köra bil är ju mitt liv, berättar Nina Gunke nu för Aftonbladet.

I intervjun berättar skådespelaren vidare att hon idag mår ganska bra, men att hon ofta blir arg på saker som hon tidigare har kunnat göra – så som att knäppa en skjorta.

– Jag mår ganska bra, även om jag just nu är ganska trött. Sedan är det saker jag inte kan göra och då blir jag arg och ledsen. Jag kan inte knäppa en skjorta och det blir jag irriterad på, men det får jag lägga ned. Det är inte så lätt.

FOTO: TV4

Annons