LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Nina Gunke i tårar efter sjukdomsbeskedet – berättar om sin alzheimers

26 sep, 2021 
NINA GUNKE
Skilda världar-skådespelerskan Nina Gunke har fått ett ofattbart besked – nämligen att hon lider av alzheimers.
I Nyhetsmorgon berättar hon nu om den tuffa tiden och det är svårt att hålla tillbaka tårarna.
Annons
Allt du vill veta om Soraya Lavasanis succékarriär på TV4Brand logo
Allt du vill veta om Soraya Lavasanis succékarriär på TV4

Under årens lopp har Nina Gunkes, 66, skådespelarkarriär gått som på räls och hon har synts i flera olika sammanhang. Men mest känd är hon kanske för sina roller i tv-serierna Varuhuset och Skilda världar.

Efter det har hon även synts till i Tomten är far till alla barnen och nu senast Amningsrummet.

För ett år sedan hände dock något ofattbart, Nina märkte då att hon plötsligt hade svårt att komma ihåg sina repliker och glömde bort saker. Hon fick då den hemska diagnosen alzheimers. När hon nu gästar Nyhetsmorgon berättar den folkkära skådespelerskan om den ofattbara sjukdomen.

Nina Gunke i tårar efter orden i Nyhetsmorgon

Med gråten i halsen berättar nu Nina om det otroligt jobbiga beskedet.

– Det började med att jag glömmer bort saker, alla har sagt till mig att ”det gör jag också det är ingen fara”, säger Nina i Nyhetsmorgon och fortsätter:

Annons

– Sen har det blivit sämre, det var som värst när jag hade ett jobb att göra, jag är van vid att plugga text, men när jag skulle göra en liten roll kom jag inte ihåg vad jag skulle säga, jag visste inte var jag skulle ta vägen.

Att Nina haft det tufft det senaste året råder det med andra ord inga tvivel om. I samma veva som hon fick beskedet om sin diagnos fick nämligen hennes guddotter Julia en stroke, som 31-årig småbarnsmamma.

Stöttas av guddottern Julia

Efter att Nina upptäckte att hon plötsligt glömde bort saker så sökte hon sig till vården för att kolla upp vad som var fel. Det behövdes flera läkarbesök men efter många om och men så bad läkarna henne att komma in. De bad henne också att ta med sig någon anhörig och då förstod hon allvaret.

– Nu kämpar jag med att göra saker, och att våga göra saker utan att skämmas. Jag har inte velat träffa någon och har sagt "säg ingenting till någon", förklarar Nina.

Annons

Trots sorgen över den otäcka diagnosen berättar hon nu att det känns bra att alla runt omkring henne nu vet om att hon har alzheimer.

– Jag känner mig jätteglad idag, det känns jätteskönt att berätta, säger hon.

Det känsliga ämnet fick Nina till slut att brista ut i gråt och det var svårt att hålla tillbaka tårarna. Guddottern Julia är däremot ett stort stöd för Nina och nu finner de styrkan i varandra för att ta sig vidare från deras traumatiska upplevelser.

NYHETSMORGON
Julia la en stöttande hand på Ninas lår.

FOTO: JANERIK HENRIKSSON / TT, TV4

Annons