LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Niklas Strömstedts sorg över barnen: ”En pappa som mått kasst”

27 jun, 2021 
Niklas Strömstedt och barnen
Artisten Niklas Strömstedt har nu sommarpratat för andra gången. Han pratar om allt från åldersnoja till sin kärlek för frun Jenny Strömstedt. Med starka ord beskriver han även hur det måste varit för barnen att se hans rädsla under relationskriserna.
– Barnen ja, verkar nöjda ändå. Vad har de fått gå igenom på vägen hit?, säger Niklas Strömstedt.
Annons
Jenny Strömstedt och Niklas StrömstedtBrand logo
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt

Niklas Strömstedt, 62, har nu sommarpratat för andra gången. Med en lång artistkarriär bjöd han på ett spännande sommarprat. Idag är han gift med journalisten och programledaren Jenny Strömstedt, 48. Sedan tidigare relationen med Efva Attling, 69, har Niklas barnen Simon Strömstedt och Adam Strömstedt. Han har även dottern Maja Strömstedt tillsammans med Agneta Sjödin, 53.

I sommarpratet tar Niklas bland annat upp om hur det är att åldras, men han pratar även om barnen och sorgen över att han varit en ”kass pappa” som han beskriver det.

Niklas Strömstedts plan på att plastikoperera sig: ”Såg inte klok ut”

Niklas Strömstedt inleder sitt sommarprat i P1 om att diskutera sin knäskada som han fick under en resa. Det är även då han kommer in på svårigheten med att åldras. I januari tidigare i år hade han nämligen planer på att plastikopera sig men som han inte genomförde, berättar han i sommarpratet.

Annons

– Alltså halsen eller strupen eller det som är under själva hakan såg inte riktigt klokt ut. Skinnet där liksom veckade sig och började hänga lite, lite som på en kalkon, säger Niklas och fortsätter:

– Jag såg ut som en gammal människa. Men nu satt jag i alla fall där framför en doktor som skulle kunna göra mig ung igen, hade jag i alla fall tänkt när jag gick dit.

Niklas Strömstedt sorg över barnen: ”En pappa som mått kasst”

Förutom en spikrak karriär musikmässigt har det hänt en del vid sidan om. Niklas pratar bland annat om ex-fruns Efva Attlings otrohet med Eva Dahlgren, men även kärleken till frun Jenny Strömstedt. Under deras giftermål 2011 kom han till en ny insikt om barnen – som fått gå igenom uppbrott och skilsmässor.

– Och det är som att gudarna haft konferens när de diskuterar fram ”det här brudparet minsann efter alla umbäranden och haverier förtjänar en riktig sagodag”. Det ska det väl kunna bli, alla ungarna är här, säger Niklas och fortsätter:

Annons

– Barnen ja, verkar nöjda ändå. Vad har de fått gå igenom på vägen hit? De som inte haft några val utan bara tvingats köpa de känslomässiga labyrinter som deras föräldrar har skapat.

Han beskriver att han mått dåligt och tar upp barnens perspektiv under kriserna.

– En pappa som mått kasst, som inte bara tappat bort sig själv utan också karta och kompass. Och som ofta hamnat mitt mellan stolarna och fegt vänt sig åt alla håll för att försöka se till att samtliga blev nöjda. Naturligtvis med följden att ingen alls blev nöjd. De har sett rädslan att bli lämnad och bortvald vunnit över lojaliteten med de man älskar allra mest, säger Niklas och fortsätter:

– Där i stormen får man för sig att den kärleken, alltså barnens, redan är fixad och evig.

FOTO: TV4/ Eero Hannukainen/TT

Annons