Molly Sandén bryter tystnaden – tuffa tiden efter kravet: “Allra sämsta jag mått”

Molly Sandén bryter tystnaden – tuffa tiden efter kravet:
Molly Sandén ångrar inte att hon flyttade från Los Angeles och gav upp drömmen om en internationell karriär. Nu släpper hon snart ett album på svenska och hon är lyckligare än någonsin. – Jag har på ett års tid gått från att må det allra sämsta jag har mått någonsin till det allra bästa jag har mått någonsin, säger sångerskan.
Annons

Molly Sandén, 25, släpper snart ett nytt album på svenska. När inspirationen att skriva låtar på engelska tog slut tog istället suget att skriva på det egna språket över. 

– Det tog några månader innan jag ens vågade spela upp låtarna jag hade skrivit på svenska för någon, säger hon till Metro.

Hon förklarar att det är som att skriva dagbok när man släpper låtar på svenska, och hon är nervös inför hur albumet ska tas emot.

Annons

– Man lägger ju ner hela sin själ i det här och det är så intima och privata grejer som jag sjunger om.

Annons

Det har tagit henne lång tid att bli klar med albumet, och under den tiden har humöret pendlat upp och ner, vilket hon säger märks i låtarna.

– Jag har på ett års tid gått från att må det allra sämsta jag har mått någonsin till det allra bästa jag har mått någonsin. Även om låtarna inte ligger i kronologisk ordning så hör man tydligt när jag mådde bättre och när jag mådde sämre, säger hon.

Efter att ha bott i Los Angeles i två år har hon och fästmannen Danny Saucedo, 32, nu flyttat tillbaka till Sverige. Molly berättar att hon har lagt ner planerna på att slå igenom internationellt.

– Helt ärligt så känner jag mig inte så sugen på det just nu. Jag var i LA i två år och blev ganska trött på den hetsen. Det blir på deras spelregler och jag kände att jag inte riktigt var beredd att släppa så mycket kontroll till folk som jag inte riktigt litade på och som sa att ”gå ner 20 kilo om vi ska signa dig”.

Idag mår hon bättre och har insett att det liv hon levde i USA inte var värt en internationell karriär. 

– Att jobba på det sättet jag gjorde kände jag var en för stor uppoffring, säger Molly.

Albumet ”Större” släpps den 27 april.

Annons

Foto: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…