Därför känner du igen Michael ”Rud” Dean i Robinson 2021

Michael "Rud" Dean i Robinson 2021

FOTO: TV4, Instagram
Michael ”Rud” Dean är en av deltagarna i Robinson 2021.
Om tittarna känner igen Rud sedan tidigare är det inte alls konstigt!

Robinson Sverige 2021 är kommer i år vara lite annorlunda. Denna säsong är nämligen inte inspelad på en tropisk Fiji-ö utan i Sverige. En sak som är sig likt, tack och lov, är att Anders Öfvergård, 53, axlar rollen som programledare.

Nu är äntligen alla deltagare avslöjade och en av årets tävlande är Michael ”Rud” Dean, 58, från Helsingborg. Han arbetar som singer och tog med sig en tandborste som sin personliga sak till Robinson.

Det kan faktiskt vara så att tittarna känner igen Rud sedan innan. Men frågan är om det är just Rud de känner igen, eller om det är något väldigt bekant med honom över lag?

LÄS MER: Bonde-Pelle Hansson Edh om nya kärleken

Michael ”Rud” Dean eller Rod Stewart?

Michael arbetar som singer och har gjort många turnéer. Han har hållit på med musiken i över 20 år. Men innan han bestämde sig för att satsa på artisteriet var han ägare till en frisörsalong.

Så vad är hans koncept som artist? Jo, att han är otroligt lik världsartisten Rod Stewart. Och det är också det han uppträder med, att vara just en Rod Stewart-imitation.

När Michael förstod att han kunde leva på att imitera världsartisten så sålde han av frisörsalongen år 1999 och satsade på musikkarriären helt och hållet.

– Jag har levt gott på Rod Stewarts musik. Jag och familjen har haft ett fantastiskt liv, har Michael Dean tidigare berättat i en intervju med SVT.

Vändningen i livet med familjen

Däremot har det senaste året ställt till det en del för Michael, då han inte haft några spelningar på grund av den coronapandemi som råder världen över.

Men saker går ju till botten för att så småningom gå uppåt igen, och livet verkar ljusna för Michael. Han och familjen, som består av hustru och dotter, har tidigare bott i Spanien, men har nu bestämt sig för att flytta hem till Sverige och bo i Ängelholm permanent.

Planerna är att efter årskiftet ge sig ut på turné igen, men för ett litet stopp i Robinson 2021!

Michael ”Rud” Dean i Robinson 2021

Michael ”Rud” Dean.

FOTO: TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Robinson har premiär söndagen den 21 mars klockan 21.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Hayes Jemide i Robinson 2021

LÄS OCKSÅ: TV4:s mörkande av Robinson – avslöjandet efter tittarnas undran

FOTO: TV4, Instagram