TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Mia Skäringer Lazár byter karriär – släpper album med Molly Sandén

05 aug, 2021 
Johanna Alm
Mia Skäringer Lázár
Mia Skäringer Lázár har testat på det mesta inom underhållningsbranschen och detta med stor framgång. Mia är både komiker, skådespelerska och författare och nu är hon redo för ytterligare en ny karriär!
Annons
Mia Skäringer stöttas efter första orden ur nya bokenBrand logo
Mia Skäringer stöttas efter första orden ur nya boken

Mia Skäringer Lázár, 44, är en framgångsrik skådespelerska och komiker. Sedan 2010 har hon varit ett med svenska folket genom hennes roll som Anna i succéserien Solsidan. Utöver hennes skådespelar- och komikerkarriär har hon även slagit publikrekord i Scandinavium med hennes egna scenföreställning Avig Maria- No more fucks to give.

Mia har även drivit den framgångsrika podcasten Skäringer och Mannheimer med hennes väninna tillika journalisten Anna Mannheimer. Tidigare i år kom dock nyheten att podden dessvärre läggs ned. I det 187:e avsnittet meddelade duon att det blir det sista avsnittet någonsin.

– Vi har hållit på med vår podd nu i fyra år och vi har gått igenom många olika faser. Vi har lärt känna varandra i raketfart kan man säga på ett helt annorlunda sätt eftersom vi nästan aldrig har umgåtts privat. Vi har väl känt lite nu att det här året, vi har inte fått någon påfyllning, sa Mia och fortsatte:

Annons

– Jag är väldigt känslig för det, att när jag känner att jag måste tycka saker på beställning, om jag inte tycker någonting, då måste jag låta mig själv vara ifred lite. Därför så kom vi fram till, efter mycket processande, att vi faktiskt ska runda av här.

Mia Skäringer Lázárs karriärbyte

Att Mias cv är långt är ingen hemlighet. Under hennes år som aktiv har hon hunnit bli en hyllad skådespelerska, författare och komiker. Det verkar som att allt hon gör blir en succé, och än är hon inte klar. Den talangfulla 44-åringen testar återigen sina vingar och en ny karriär – som artist. I höst kommer musikälskarna att kunna ta del av hennes nya album, något som Expressen tidigare har skrivit om.

Bakom första singeln i albumet, baserat på hennes självutlämnande bok Maria – en kvinnlig komikers dagbok, står ingen mindre än Molly Sandén.

Annons

– Jag tycker så mycket om hennes ärliga råa och lite sorgligt poppiga uttryck, säger Mia Skäringer Làzàr i ett pressmeddelande till Expressen.

I november släpps hela albumet och varje låt utgår från olika texter ur Mias bok, Maria – en kvinnlig komikers dagbok. Låtarna framförs givetvis av Mia själv, men bakom låtarna finns många musikaliska genier. Däribland Annika Norlin, Moto Boy, Ane Brun, Nina Persson och Nate Campany.

Mia Skäringer hyllas av fansen och andra artister

Det är inte bara fansen som nu är överlyckliga för Mias skull och den kommande musiken. Nu får hon även stöd och pepp från några riktiga veteraner. Bland annat Jonas Gardell och Mariette Hansson.

”Men wow! Fan va kul! Bravo!”, skriver Sarah Dawn Finer.

”Så bra! Duktig du är!!”, skriver ett fan.

FOTO: Mia Skäringer/Instagram

Annons