LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Messiah Hallbergs starka ord om saknaden efter Adam Alsing

15 apr, 2021 
Messiah Hallberg och Adam Alsing
Den 15 april 2020 gick den omtyckta radio och tv-profilen Adam Alsing bort i sviterna av covid-19.
Komikern Messiah Hallberg jobbade en hel del med Adam – och sorgen är än idag väldigt påtaglig.
”Det är ett oerhört tomrum efter honom”
, skriver han i ett meddelande till Hänt.
Annons
Till minne av Adam AlsingBrand logo
Till minne av Adam Alsing

Den 15 april 2021 var det ett år sedan Sverige nåddes av beskedet att tv och radio-profilen Adam Alsing gått bort i sviterna av covid-19. Han blev bara 51 år gammal. Familjen, vännerna och hela Sverige var och är i stor sorg.

Familjen valde i samband med beskedet att göra ett uttalande via kanalen Discovery Networks.

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot Covid-19 avled Adam under onsdagen. Familj och anhöriga vill tacka den fantastiska personalen som gav Adam vård under hans vistelse på Södersjukhuset i Stockholm. Vi vill också vädja om respekt av vårt privatliv under denna tid av sorg och stillhet.”

Anette Alsings öppenhjärtiga brev om stora sorgen och saknaden

På årsdagen av Adam Alsings död berättar änkan Anette Alsing om Adams sista tid i livet. Hon skriver på hemsidan Adams minne om familjens tuffa tid och sorgen över Adams bortgång, främst hur familjen påverkats av det ofattbara.

Annons

”Just nu kan jag kastas tillbaka till den där fruktansvärda dagen då vi fick samtalet från sjukhuset att vi bör komma in. Varenda cell i min kropp slår på och jag flyttas tillbaka i tiden. Det känns lika starkt nu som då. En vecka låg Adam i respirator och vi fick varken träffa eller se honom. Hans kropp kämpade så hårt mot smittan och behövde all kraft till det.”

Anette berättar att året har känts väldigt långt, och att hon fortfarande är i sorg.

”Ett år är ibland som en evighet. Så har det här året varit för mig. Adam blev 51 år. Vi hade en stor del av vårt gemensamma liv framför oss. För mig vill det här året inte ta slut. Sorgen fortsätter och jag måste lära mig leva med den. Det som gör mest ont är att Adam inte var färdig med livet. Inte alls! Han hade så många idéer och tankar vad han mer ville göra eller testa. Våra barn är i ett skede i livet där de ska skapa sin framtid med jobb och familj.”

Annons

Kollegan Messiah Hallberg om Adam Alsings bortgång

När Hänt når en av Adam Alsings tidigare kollegor och nära vänner, Messiah Hallberg, blir Messiahs svar att det blir för känslosamt att samtala på telefon om Adams bortgång.

Messiah och Adam var nära varandra och jobbade tillsammans på morgonradion.

Adam Alsing och Messiah Hallberg

I ett meddelande till Hänt skriver istället Messiah om sorgen över Adams bortgång.

”Jag saknar honom varje dag och har fortfarande svårt att förstå att han är borta. Det är ett oerhört tomrum efter honom.”, skriver Messiah.

FOTO: Janerik Henriksson/TT // Erik Simander/TT

Annons