LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Programledaren Adam Alsing är död – blev 51 år gammal

15 apr, 2020 
Programledaren Adam Alsing är död – blev 51 år gammal
Programledaren Adam Alsing har dött.
Detta efter att han drabbats av coronaviruset, uppger hans familj via Daniel Lagerqvist på Discovery Networks för TT.
Annons
Vila i frid Adam AlsingBrand logo
Vila i frid Adam Alsing

Adam Alsing var ett välkänt ansikte för det svenska folket och har programlett flera stora tv- och radioprogram. Under flera års tid ledde han Äntligen morgon tillsammans med Gry Forssell på radiokanalen Mix megapol. Nu senaste var han aktuell som en av programledarna i Vakna med NRJ.

Under onsdagskvällen framkom det att den omtyckte programledaren har gått bort, detta efter att han drabbats av coronaviruset. Den tragiska nyheten bekräftar hans familj via Daniel Lagerqvist på Discovery Networks för nyhetsbyrån TT. Adam Alsing blev 51 år gammal och sörjs nu av sina nära och kära. 

Orden om karantänen

För tre veckor sedan publicerade Adam Alsing ett inlägg på Instagram där han berättade att han var hemma i karantän och därför inte kunde medverka i sin podcast Adam och Kompani, som han drev tillsammans med Daniel Breitholtz och Vanessa Falk.

”Den här veckan var det jag som fick ta mitt samhällsansvar i corona-tider men jag är tillbaka nästa vecka igen!”, skrev han i inlägget.

Annons

Men Adam fick aldrig möjlighet att spela in fler avsnitt av den populära podcasten.

”Vi glömmer dig aldrig”

Nu har NRJ morgon delat med sig av ett Instagram-inlägg där de skriver om den tragiska händelsen och att de sörjer den bortgångne kollegan och vännen.

Vår kära kollega och vän Adam Alsing har tragiskt gått bort. Det är otroligt smärtsamt och våra tankar går till Adams familj. Vila i frid Adam, vi glömmer dig aldrig”

Familjens ord efter bortgången

Även Adam Alsings familj har valt att göra ett uttalande via Discovery Networks.

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot Covid-19 avled Adam under onsdagen. Familj och anhöriga vill tacka den fantastiska personalen som gav Adam vård under hans vistelse på Södersjukhuset i Stockholm. Vi vill också vädja om respekt av vårt privatliv under denna tid av sorg och stillhet.”

Till uttalandet skriver Discovery Networks:

”Det är med stor saknad och bestörtning som vi tagit emot beskedet att Adam inte längre finns med oss. Våra tankar går till Adams familj och anhöriga.”

FOTO: Karin Törnblom/TT

Texten uppdateras.

Annons