LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pontus Alsing om stora sorgen efter brodern Adam Alsings död

15 apr, 2021 
Linnea Lundgren
Pontus Alsing och Adam Alsing
Det var ett år sedan Adam Alsing dog efter att ha drabbats av covid-19.
I ett känslosamt inlägg på Facebook berättar nu brodern Pontus Alsing att även han blev svårt sjuk i den fruktansvärda sjukdomen.
”Hämtades av samma ambulanspersonal som min bror hämtades av”, skriver Pontus Alsing.
Annons
Till minne av Adam AlsingBrand logo
Till minne av Adam Alsing

En våg av sorg gick genom Sverige 15 april förra året. Då kom nyheten att tv-personligheten och radioprataren Adam Alsing gått bort i sviterna av covid-19, endast 51 år gammal. Dödsfallet blev inte bara en chock för alla runtomkring Adam utan gav också ett ansikte till den fruktansvärda sjukdom som nu härjar världen över.

Adams död blev så pass uppmärksammat att till och med statsminister Stefan Löfven gick ut offentligt och beklagade den populära tv-personlighetens bortgång.

Pontus Alsings offentliga ord

Nu är det ett år sedan Adam gick bort och den enorma sorg som då drabbade familjen är något de kämpar med än idag. Till Aftonbladet skriver Adams bror Pontus om sina känslor för dagen:

”Det är en kämpig vecka, det var min storebror, men också min närmsta vän och favoritkollega som gick bort, så det blir mest gråt när jag försöker säga något”.

Tidigare i år drabbades även Pontus av den sjukdom som tog hans brors liv, något han berättade om i ett inlägg på Facebook då.

Annons

”När det började släppa blev andningen en utmaning. Det blev en nattlig tur med ambulans (utan blåljus) med för risig syresättning. Det blev lika mycket en kamp med skallen som för att få i mig tillräckligt med luft. Visade sig att jag hämtades av samma ambulanspersonal som körde min käre bror för ett knappt år sedan. Vad är oddsen!? Tårar kom, både av depp och stress I guess”, skrev han då.

Tackar för fina stödet

Som tur är återhämtade sig Pontus från sjukdomen och är idag helt återställd. Förra året valde Adams familj och vänner att starta stiftelsen Adams Minne som varje år ska dela ut ett stipendium till en mediepersonlighet som hedrar Adams minne genom sitt verk.

Efter att nyheten om stiftelsen kom valde Adam Alsings fru Anette att ge en kommentar till Aftonbladet där hon berättade om det enorma stöd som familjen fått efter Adams död.

"Familjen känner en oerhörd tacksamhet gentemot all den värme som vi fått från så många fina människor. Vi kämpar fortfarande med en enorm saknad och det får vi leva med i resten av våra liv. Adam kommer vi inte att få tillbaka, men kärleken vi fått gör det lite enklare att ta sig vidare. Vår förhoppning är att stiftelsen Adams Minne blir en möjlighet för oss alla att ta vara på alla ljusa ögonblick ”, skrev hon i ett sms till tidningen då.

FOTO: TT

Annons