Adam Alsings fru Anette Alsing om sorgen

15 apr, 2021 
Adam Alsing
Den 15 april 2020 fick Anette Alsing ta emot det fruktansvärda och ofattbara beskedet att hennes make Adam Alsing avlidit i sviterna av covid.
Ett år efter hans död skriver hon nu ett öppet brev om sorgen som är konstant närvarande.
”Jag slungades in i en enda lång mardröm”, skriver hon på hemsidan för Adams minne.
Annons
Till minne av Adam Alsing
Till minne av Adam Alsing

För ett år sen kom det tragiska beskedet att programledaren Adam Alsing somnat in. Detta efter att ha drabbats av corona.

På årsdagen av hans död kliver hans änka Anette Alsing fram och berättar om Adams sista tid i livet, och framför allt hur familjen påverkats av hans bortgång. På hemsidan Adams minne skriver hon nu om den tuffa tiden och det sista samtalet från sjukhuset där familjen ombads komma in för att ta farväl.

”En vecka låg Adam i respirator och vi fick varken träffa eller se honom. Hans kropp kämpade så hårt mot smittan och behövde all kraft till det”, skriver Anette Alsing och vittnar om att hon fortfarande kan känna varenda känsla som hon gjorde den fruktansvärda tiden.

Anette Alsing om stora sorgen

Adam Alsings bortgång var något som påverkade många och Anette beskriver tiden efteråt som otroligt tuff. För mitt i hennes sorg över att hennes älskade livskamrat gått bort så sörjde även ett helt land och alla pratade om hennes make. Hon minns tillbaka på hur statsminister Stefan Löfven uttryckte sin delaktighet och överallt fanns bilder på Adam.

Annons

”Alla pratade om Adam – tv-kändisen och alla succéerna. Bilderna på honom blev så främmande. Jag slungades in i en enda lång mardröm. Jag fick mail i en aldrig sinande ström. Adam var överallt och många pratade som om de kände honom bäst”, skriver Anette och fortsätter förklara den tuffa tiden:

”Det var som om min sorg blev offentlig, något allmänt som alla hade del i. Fast ingen utom vi, de allra närmaste, hade en aning om hur det verkligen kändes. Det går ju inte att dela sorgen, skicka den vidare och få hjärtan tillbaka. Men jag är tacksam att så många hörde av sig så fint. Det var bra att inte känna sig ensam”.

Adam Alsings familj och barn efter hans bortgång

Anette Alsing beskriver året som gått som en evighet. Sorgen att ha förlorat sin maken kantas av allt han hade kvar att uppleva, hur de drömde om att kanske köpa ett boende utomlands. Hur deras gemensamma barn är i ett skede där de skapar familjer och karriärer.

Annons

”Och nu står vi här utan dig i en helt ny värld. Den värld där vi ska fortsätta att finnas utan dig och alla andra som vi har mist. Det är en värld som vi ännu inte vet så mycket om”, skriver Anette Alsing.

Hon passar samtidigt på att skicka en vädjan till svenska folket att fortsätta hålla ut och lyssna på de restriktioner som finns. Anette beskriver hur hon har svårt att förstå varför man inte ser allvaret med sjukdomen – fortfarande dör personer dagligen i Sverige i sviterna av covid.

”Men tro mig, vi är så många som drabbats av viruset på värsta tänkbara sätt. Mist en nära familjemedlem, en vän eller kanske har någon nära, som har fått långtidscovid och som inte vet när eller om man blir frisk någonsin igen. Vi är många, vilkas liv aldrig blir som vanligt igen!”, skriver Anette Alsing.

FOTO: TT

Annons