TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Martin Melins svar efter kritiken mot resan till Spanien

09 dec, 2020 
Martin Melin
Martin Melin befinner sig just nu i Marbella för att skriva på sin nya bok.
Kändispolisen har fått enorm kritik från följarna för att han reser mitt under en pandemi.
Nu kommer han med svar på tal.
”Det finns ingen avrådan”, skriver Martin.
Annons
Martin Melin: Därför vill jag kasta en paj på Camilla LäckbergBrand logo
Martin Melin: Därför vill jag kasta en paj på Camilla Läckberg

Tv-profilen, författaren och kändispolisen Martin Melin, 53, blev känd över en natt när han kammade hem vinsten i den första säsongen av överlevnads-programmet Robinson 1997. Sedan dess har han levt ett liv i offentligheten och förutom att ha utbildat sig till polis har han även skrivit böcker och startat podden Martin Melins podd.

I podden möter han svenska kändisar och lär känna dem på djupet. Det går ut på att Martin har valt ut ett antal bilder från hans gästers sociala medier. I podden får gästerna möjlighet att förklara var och varför bilden togs och det leder ofta till spännande samtal.

Det var under äktenskapet med Camilla Läckberg, 46, som Martin gjorde sin författardebut. Martin och Camilla blev ett par år 2007 och gifte sig sedan 2010, ett år efter sonen Charlies födsel. Men äktenskapet varade bara fyra år och Martin har tidigare berättat om anledningen till uppbrottet.

Martin Melins karriär som författare

Martin har skrivit böckerna Coola pappor och Status 12. Nu är han inne på sin tredje, som är en roman och heter Tio sista somrarna.

Annons

För att få lugn och ro i skrivandet har kändispolisen som vana att åka utomlands för att få inspiration och motivation. Nu har han valt att åka ner till Spaniens sydligaste spets, Marbella.

Martin Melin har följt alla restriktioner som finns om att ha negativa PCR-test samtidigt som han även har antikroppar mot covid-19. Trots det så anser en del av hans följare ändå att han gör fel i att resa mitt under en pandemi.

”Inte så smart att flyga i dessa tider... Tyvärr är du inte ensam...”, skriver en följare.

”Egoistiskt. Att göra som man alltid gjort under en pågående pandemi, istället för att hjälpas åt....”, konstaterar en annan och gör en ”tumme-ned”.

”Och varför åka utomlands under pågående pandemi?”, undrar en tredje.

Martins svar på tal efter hårda kritiken

De hårda orden om att Martin gör fel i att resa under pandemin är något som han inte tycker att han förtjänar. Nu svarar han på kritiken en gång för alla i ett Instagram-inlägg.

Annons

”Jag har ett relativt nytaget antikropptest (14 dagar gammalt). Jag har ett nytaget (två dagar gammalt) PCR-test, alltså ett intyg som bevisar att jag inte har en pågående Coronainfektion. Jag har åkt till det land i Europa som har hårdaste restriktionerna. Jag har ett extremt begränsat socialt umgänge”, skriver Martin och fortsätter:

”Det finns idag ingen som helst avrådan eller restriktioner från varken Folkhälsomyndigheten eller UD att resa till Spanien (under de förutsättningar som jag räknat upp ovan). Enligt färsk statistik är det dubbel så stor risk att smittas i Sverige än i Spanien”.

Nu går Gunilla Persson in i kommentarsfältet och stöttar Martin Melin.

”Du gör rätt i att ta pandemin på allvar. Många intelligensbefriade människor gör inte det. Ha det bra i Spanien”, skriver hon.

FOTO: Instagram, Patrik Österberg/TT

Annons