LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Martin Melin talar ut om okända sjukdomskampen

18 nov, 2020 
Martin Melin
Foto: TT
I Martin Melins egna podcast talar han nu ut om den tuffa sjukdomskamp han genomgått.
– Jag hade 112-appen öppen så att jag bara skulle behöva trycka, säger Martin.
Annons
Martin Melin: Därför vill jag kasta en paj på Camilla LäckbergBrand logo
Martin Melin: Därför vill jag kasta en paj på Camilla Läckberg

Martin Melin, 53, blev känd över en natt när han kammade hem vinsten i den första säsongen av äventyrsprogrammet Robinson. Sedan dess har levt i offentligheten. Martin hade länge en omskriven relation med deckardrottningen Camilla Läckberg, 46. Duon gifte sig 2010 och skaffade tillsammans sonen Charlie, 11. Men relationen fick sig ett slut och 2014 lämnade de tidigare makarna in en skilsmässoansökan.

Martin Melins okända sjukdomskamp

I våras var Martin aktuell på tv-rutan igen, han medverkade då i Den stora hälsoresan där han tog sig an den omtalade utmaningen 16 weeks of hell. Men även om Martin visade upp ett liv fyllt med träning och glädje på sociala medier så berättar han nu att han inte bara mådde strålande. I ett nytt avsnitt av Martin Melins podd talar han nämligen ut om det dramatiska sjukdomsförloppet.

– Jag var sjuk i våras och de första tre dygnen var inte roliga kan jag säga. Då låg jag med mobiltelefonen, jag hade 112-appen öppen så att jag bara skulle behöva trycka. För jag hade ett sånt tryck över bröstet och kunde inte andas. Jag sov nästan ingenting på två dygn, säger Martin och fortsätter:

Annons

– Det är ganska läskigt faktiskt, att känna att någonting händer i kroppen och det här är inte bra. Det här var veckan efter att Adam Alsing hade dött. Jag ville inte in på sjukhus och jag ville inte hamna i respirator. Jag ville inte in. På den här tiden när man pratade med läkare och inom vården så hade man inte samma kunskap som man faktiskt har idag om hur man ska bete sig där det kommer inte folk där viruset har satt sig på lungorna. Det var inga roliga dygn.

”Jag tänkte inte så mycket jag var bara rädd”

Martin hade drabbats av coronaviruset, en tid som han tänker tillbaka på med skräck. Oron för att inte bli frisk var nämligen stor.

– Jag tänkte inte så mycket jag var bara rädd, otroligt rädd. Sen är man så dum att man googlar och läser på. Så hör man alla de fallen där folk har dött på två dagar. Jag har en kompis som jobbar på SOS och hon sa att men herregud vi skickar åtminstone en läkarbil som tar syrehalten och mäter den men jag ville inte. Jag ville inte att någon skulle komma så att de skulle säga du ska in. Jag ville inte in på sjukhus.

Annons

Som tur var klarade sig Martin bra utan att uppsöka vård men än idag har han kvar biverkningar från viruset.

– Jag drar mig från att söka hjälp. Det finns andra som behöver hjälp mer än vad jag gör. Sen släppte det. Det var på fredagen och sen släppte det på söndagkvällen eller måndagen. Helt plötsligt kunde jag andas på ett annat sätt. Men jag har fortfarande kvar trycket över bröstet, sju månader senare.

FOTO: TT

Annons