LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peter Jihdes insikt med 17-åriga dottern Mollie Jihde

17 nov, 2020 
Peter Jihde och dottern Mollie Jihde
Foto: TT
Peter Jihdes äldsta dotter är 17 år gammal.
Nu berättar tv-profilen om insikten som fick honom att förstå att Mollie verkligen har vuxit upp.
– I det här läget förstod jag att jag hade ett ansvar för att någon skulle lära sig att bli ännu mer självständig och fri, säger han i Martin Melins podd.
Annons
Martin Melin: Därför vill jag kasta en paj på Camilla LäckbergBrand logo
Martin Melin: Därför vill jag kasta en paj på Camilla Läckberg

Peter Jihde, 47, är ett välkänt ansikte för tv-tittarna. Han började sin karriär på SVT men det är kanske främst efter sin medverkan i Nyhetsmorgon som många känner till honom. Tillsammans med Tilde de Paula Eby styrde han nämligen skutan under många års tid och duon kom att bli ett riktigt radarpar.

När det gäller privatlivet är Peter sedan 15 år tillbaka tillsammans med hustrun Karin Jihde, 47. Sedan paret blev äkta makar har de fått två döttrar tillsammans Alice, 10, och Amanda, 8. Från ett tidigare äktenskap med Sarah Grapenfelt, 43, har Peter även äldsta dottern Mollie som idag är 17 år gammal.

Peter Jihdes insikt med dottern Mollie

Nyligen gästade Peter podcasten Martin Melins podd som drivs av just Martin Melin, 53. Någon som snabbt kom på tal var dottern Mollie. Även Martin har nämligen en dotter i samma ålder, Fanny Melin, 17. Både Peter och Martin har det senaste året kämpat på med övningskörning ihop med döttrarna.

Annons

– Det är en väldigt rolig och vuxen känsla. Jag har inte riktigt förstått att jag snart är 50 år utan jag tror fortfarande att jag är 21 eller 22. Men i det här läget förstod jag att jag hade ett ansvar för att någon skulle lära sig att bli ännu mer självständig och fri, vilket är vad det innebär att få ett körkort, känner jag, säger Peter.

– När jag övningskörde med min dotter, vilket också var förra sommaren, så var det en av de första gångerna som jag kände att hon håller på att bli stor, säger Martin.

”Nu får du inte kramas lika mycket som du gjorde tidigare”

Peters dotter Mollie har sedan barnsben synts med sin pappa på röda mattan. Idag driver hon även podcasten Larsson & Jihde.

Att dottern närmar sig att bli myndig är något som Peter Jihde har svårt att förstå men just momentet med övningskörningen menar han gjorde saken tydligare.

– Det var ett solklart tecken och det tror jag att vi män behöver på något sätt. Att det står en skylt framför övningskör, det vill säga ”jag håller på att bli stor”. För att vi ska fatta det här. Jag tror att kvinnor är mycket snabbare och bättre på att förstå det och så kanske de samtalar lite mer om det än vad kanske du och jag gör, som säger ska vi gå in och boxas lite?, säger Peter och fortsätter:

– Det är en bra skylt för en pappa att se framför sig. Nu är det inte långt kvar, nu får du inte kramas lika mycket som du gjorde tidigare och nu får du kanske dra ur saker istället för att du får dem serverade i knät, säger Peter.

Annons