Marko Lehtosalo stoppar Irma – därför får hon inte ställa upp i direktsändning

Irma och Marko Lehtosalo

Irma Lehtosalo har nästan blivit lika välkänd som sin son Marko Lehtosalo.
Men Marko stoppar henne från att ställa upp i direktsändning.
Nu berättar han varför.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marko & Irmas husbygge: ”Det vi håller på med just nu är illegalt”
0:42

Efter reklamen: Marko & Irmas husbygge: ”Det vi håller på med just nu är illegalt”

(0:42)

Slå på ljud

Artisten Marko Lehtosalo, 48, är just nu högaktuell i den nya serien Marko och Irma där tittaren får följa resan att bygga upp mamma Irmas hus från grunden – det gamla huset som Marko en gång i tiden byggde åt henne.

Mamma Irma Lehtosalo har minst sagt fått en plats i svenska folkets hjärtan och hon har synts tillsammans med Marko i flera olika sammanhang, bland annat Efter fem och Hellenius hörna.

Men inget av de program som hon gästat har varit live och nu berättar Marko att han inte vågar ta med henne om det är livesändning.

– Det är tur att det inte är live. Jag har fortfarande inte vågat ta med henne på någon live-grej. De programmen som vi gjort har varit förinspelade. För ibland kan hon vara som en loose cannon och då kan det vara bra om man kan klippa, säger Marko i Marko & Irma och skrattar.

Och det verkar minst sagt som att Irma är väl medveten om att Marko känner en viss oro när hon är med i rutan.

– Jag tror att Marko varit nervös över vad jag säger, ”säg inte sådär, och inte sådär och inte sådär”, säger Irma i programmet.

Irma och Markos starka känslor inför att riva huset

I serien får tittaren följa det stora projektet att bygga upp hennes hus som de tvingades riva på grund av svartmögel.

Irma har tidigare varit öppen med sin tidigare alkoholproblematik och att hennes gamla hus var en slags symbol för henne, eftersom hon slutade dricka där. Huset betydde mycket för såväl Marko och Irma och när de bägge gästade Nyhetsmorgon berättade de om känslorna kring att riva huset.

– Det blev egentligen ganska känsligt för vi kom till ett beslut där att vi tänkte ”Kan vi renovera det här huset nu?”, men då sa folk som har koll på det där att ”Ni kommer att stöta på patrull efter patrull och det kommer ändå att sluta med att ni river huset”, sa Marko i Nyhetsmorgon.

Det blev såpass känsligt att se huset rivas att Irma grät under tiden huset föll.

Vem betalar för det stora husbygget?

Men nu är de i full gång att bygga upp huset på samma ställe som det gamla huset, ute på Ingarö i Stockholms skärgård.

Men bygget har inte varit en dans på rosor genomgående utan de har stött på patrull både en och två gånger och det blir minst sagt en dyr historia.

I en intervju med byggledaren Håkan Svanström bekräftar han att det är Marko själv som står för alla kostnader i huset och produktionen är bara där för att filma och har ingenting med den ekonomiska biten att göra.

– Det är Markoolio som betalar, absolut. Han bygger åt hus åt sin mamma och produktionen är bara med på sidan av och filmar samt ser vad som händer. De har inget ekonomiskt i det där alls, säger Håkan.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN