hänt exklusivt

David Hellenius hemliga inspel i Marko och Irma: ”Han ville...”

Marko och Irma Lehtosalo, David Hellenius

Det nya TV4-programmet Marko & Irma har gjort succé bland tittarna.
Nu berättar byggledaren Håkan Svanström att David Hellenius hade ett finger med i spelet i programmet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Markoolio bryter tystnaden – berättar om relationen till mamma
0:40

Efter reklamen: Markoolio bryter tystnaden – berättar om relationen till mamma

(0:40)

Slå på ljud

Marko ”Markoolio” Lehtosalos, 48, och hans mamma Irma Lehtosalo, 67, är aktuella i deras alldeles egna programserie Marko & Irma. I serien får vi följa bygget av mamma Irmas hus, som Marko köpte till sin mamma för drygt tolv år sedan.

Anledningen bakom renoveringen var på grund av att huset var nedgånget och attackerat av mögel och råttor, vilket Irma inte längre kunde stå ut med. I programmet får tittarna nu hänga med när huset totalrivs och byggs upp i en helt ny anda.

Byggledaren Håkan om relationen till Marko och Irma

När Hänt pratar med byggledaren Håkan Svanström, som projektleder bygget i programmet berättar han om hur han hamnade i programmet och att han hjälpt både Marko och Irma med husrelaterade saker i många år.

– Jag har känt Marko sedan 2014 ungefär och jag har ju hjälpt honom med hans hus under många, många år. Han är ju artist och inte den som tar hand om sitt hus sådär direkt, så jag har hjälpt honom med det som behövs, säger Håkan och fortsätter:

– Så har vi även hamnat hemma hos Irma som bor 10 minuters bilväg från Marko. Hon bodde ju i ett mycket enkelt torp som Marko hade köpt till henne, och det var väldigt eftersatt och det var alltid mycket att fixa.

Att vara med på tv är inget som är nytt för Håkan, han och firman har nämligen varit med i Fuskbyggarna, Stoppa tjuven, Arga snickaren och Sofias Änglar. Utöver tv-programmen har Håkans firma en stor Youtube-kanal med över 45 tusen följare.

– Vi har en Youtube-kanal som vi har drivit sedan 2012 med 21 miljoner visningar. Där har vi gjort filmer med Marko och Irma sedan tidigare, säger han.

Håkan avslöjar David Hellenius inspel i Marko & Irma

Det var just på Youtube som idéen till tv-programmet tog fart då programledaren David Hellenius, 48, såg potential i filmerna som publicerades. David hade ett finger med i spelet och hjälpte till att pitcha in programidén till TV4.

– Jag känner även David Hellenius och han har ju sett våra Youtube-filmer, jag gjorde en trailer och gav till honom för att han ville ha den och så visade han den för TV4. I mellandagarna 2021 så fick fyran se en trailer på vårt material som vi hade klippt ihop, säger Håkan och fortsätter:

– Sen direkt i januari 2022 ringde fyran upp och sa att "vi vill ha det här, vi kör. Vi vill göra tv kring det här", sen har det bara rullat på.

David hade däremot ingenting med produktionen att göra, han såg potentialen i programmet genom Youtube-videorna som Håkan publicerat och tyckte att det verkade vara en bra idé.

– Han har inte varit inblandad i produktionen, utan jag känner David och han har sett vad vi gör på Youtube och Facebook. Han har även gjort sketcher på våran Youtube-kanal och kört sin Leffes bygg-sketcherna och sådär. Han har ju skrattat mycket åt när vi har varit hemma hos Marko och jobbat, säger Håkan.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN