ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Vem betalar för husbygget i Marko och Irma? Nu kommer sanningen fram

26 jan, 2023 
Irma och Marko
Markoolio och hans mamma Irma gör succé med serien Marko & Irma.
Men vem är det egentligen som står för utgifterna i det populära programmet där Irma får ett splitternytt hus?
Nu avslöjar byggledare Håkan Svanström allt!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marko & Irmas husbygge: ”Det vi håller på med just nu är illegalt”Brand logo
Marko & Irmas husbygge: ”Det vi håller på med just nu är illegalt”

För tolv år sedan köpte Marko "Markoolio" Lehtosalo, 48, ett hus till sin mamma Irma Lehtosalo, 67, på Ingarö, utanför Stockholm. Den villan finns inte längre kvar för i programmet Marko & Irma får tittarna se hur huset rivs och istället ersätts av ett helt nytt hus.

Bakslagen under inspelningen av Marko & Irma

Byggledare i projektet är Håkan Svanström som även han har en stor i den nya TV4-serien. I en intervju med Hänt berättar han nu om vad som inte gick som planerat under inspelningarna och husbyggandet.

– Bygglovet som vi hade fått godkänt blev helt plötsligt ett nytt bygglov. När vi skulle göra själv plattan till huset så var vi tvungna att höja den lite mer än vad som var tänkt från början. Då gällde plötsligt inte bygglovet och då skulle vi bli tvungna att skicka in ett nytt bygglog. Det här är alltså fyra dagar innan huset kommer, då blev jag extremt stressad och Marko också. Vi har haft ett antal vägbulor och det kommer synas i programmet, säger Håkan till Hänt och fortsätter:

Annons

– Vi fick flytspackla golvet för 50-60 tusen. Det hade vi inte planerat men det började regna när vi skulle gjuta plattan. Det kom värsta regnovädret som förstörde själva ytan som vi sen skulle lägga golvet på, sånna småsaker som händer när man bygger hus. Hur mycket man än planerar eller förbereder så är det alltid något som krånglar.

Vem betalar för husbygget i Marko & Irma?

Men vem är det då egentligen som står för alla dessa kostnader? Har produktionen betalt något eller är det Markoolio själv?

– Det är Markoolio som betalar, absolut. Han bygger åt hus åt sin mamma och produktionen är bara med på sidan av och filmar samt ser vad som händer. De har inget ekonomiskt i det där alls, säger Håkan.

Annons

– Det har varit en stor kostnad för Marko men också en bra investering att få ihop det här.

Vad hade ni för budget att arbeta med?

– Vi hade väl en cirkabudget, den var tänjbar beroende på om Marko skulle spela mycket eller inte. Han spelade mycket under hösten och vintern för att dra ihop pengar till det här bygget. Vissa saker har blivit avsevärt dyrare och vissa billigare, men jag kommer inte ihåg exakt vad vi hade men vi fick ihop det, huset står där och Marko har betalat allt så det är frid och fröjd.

FOTO: TV4

Annons