ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Byggledaren Håkan avslöjar miljonregnet över Irma Lehtosalo

19 jan, 2023 
Marko, Irma och Håkan
Det är ingen liten uppfräschning det handlar om i Marko & Irma utan hela huset ska blåsas ut och göras om.
Men hur mycket mer pengar blir då det nya huset värt jämfört med det som syntes i avsnitt ett?
Så här säger byggledare Håkan Svanström.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Markoolio bryter tystnaden – berättar om relationen till mammaBrand logo
Markoolio bryter tystnaden – berättar om relationen till mamma

Marko "Markoolio" Lehtosalo, 48, köpte ett hus till sin mamma Irma Lehtosalo, 67, för tolv år sedan. I det nya TV4-programmet Marko & Irma får tittarna nu hänga med när huset totalrivs och byggs upp i en helt ny anda.

Huset som ligger på Ingarö, i Stockholms skärgård är enligt en uppskattning av Booli värderat till 3 340 000 kronor. Den bedömningen görs utifrån flera faktorer, som exempelvis området, när det är byggt, storlek och vad andra i närheten har sålt sina hus tidigare för. Men om priset är uppskattat utefter villan som fanns innan programmet är oklart.

Byggledare Håkan Svanström om vinsten efter husbygget

Hänt har nu pratat med Håkan Svanström som är byggledare i programmet. För honom är det inget nytt att arbeta med byggen. Han driver nämligen ett el och VVS-bolag sedan lång tid tillbaka och har gjort många byggen i sina dar. Enligt Håkans bedömning har Irmas hem ökat markant i värde efter det nya huset kommit på plats.

Annons

– Det som stod där det var inte värt någonting. Det var ju bara tomten som var värd någonting. Och idag står ett hus som kanske är värt fyra-fem miljoner och med tomten kanske sju-åtta miljoner. Så det är klart att det har varit en stor kostnad för Marko men en bra investering att få ihop det här, säger Håkan till Hänt.

Håkan och Markoolio har känt varandra sedan en lång tid tillbaka. Därav var det inga tvivel kring att hjälpa Markoolio med att fixa Irmas hus, menar Håkan.

– Jag har känt Marko sedan 2013-2014 och har hjälpt honom med hans hus i många år. Han är ju artist och han är inte den som tar hand om sitt hus direkt så jag har hjälpt honom med allt som behövs, service och underhåll. Allt som man behöver göra när man äger ett hus, säger Håkan.

Irmas hus
Så här såg Irmas hus ut innan det byggdes om. Foto: TV4

Att vara med på tv är inte heller något som är nytt för Håkan, han och firman har nämligen varit med i Fuskbyggarna, Stoppa tjuven, Arga snickaren och Sofias Änglar.

Annons

– Vi har varit med i de flesta bygg-tv-produktionerna, säger han.

Håkan Svanströms glädje efter löftet till Irma: ”Jag lovade”

Utöver tv-programmen har Håkans firma en stor Youtube-kanal med över 45 tusen följare och det var just där som idéen till tv-programmet började.

– Vi har en Youtube-kanal som vi har drivit sedan 2012 med 21 miljoner visningar. Där har vi gjort filmer med Marko och Irma sedan tidigare, säger han.

Även om tittarna inte än har fått se slutresultatet kan Håkan avslöja att huset nu står på plats och att Irma till och med har fått lämna sonens hus för att flytta in i sitt egna.

– Nu har vi fått ihop det här huset och Irma har flyttat in. Jag lovade Irma att hon skulle få flytta in före jul 2022 och det fick hon göra men det har varit en hektisk höst och viner för att få ihop allting.

Marko & Irma sänds torsdagar klockan 21.00 på TV4 och TV4 play.

FOTO: TT/TV4

Annons