Efter succén Marko & Irma – här är allt du vill veta om Irma Lehtosalo

Irma Lehtosalo och Marko Lehtosalo

I nya serien Marko & Irma får vi följa folkkäre artisten Marko Lehtosalo ”Markoolio” tillsammans med nyblivna stjärnan mamma Irma Lehtosalo.
En högaktuell duo som snabbt blivit populär.
Men vem är egentligen Marko Lehtosalos mamma?
Här är allt du vill veta om Irma Lehtosalo.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mamma Irmas dejtingtips till Marko "Markoolio" Lehtosalo
0:28

Efter reklamen: Mamma Irmas dejtingtips till Marko "Markoolio" Lehtosalo

(0:28)

Slå på ljud

Med hennes finska dialekt och charmiga kommentarer har Irma Lehtosalo, TV4s nya realitystjärna, vunnit svenska folkets hjärtan. Efter premiären av Marko & Irma är mamma Irma och sonen Marko Lehtosalo numera den snabbväxande favoritduon.

Vi är självklart nyfikna på vem den folkkära mamman egentligen är, här är allt du vill veta om Irma Lehtosalo!

Hur gammal är Irma Lehtosalo?

Irma Lehtosalo är i talande stund 67 år. Hon är född den 15 April 1955. Irma är bosatt på Ingarö, ute på Stockholms skärgård men ursprungligen kommer hon från Lahtis, i Finland.

Allt om succéprogrammet Marko & Irma

Irma Lehtosalo känner du troligtvis igen som mamma till den folkkäre artisten, komikern och skådespelaren Marko Lehtosalo, 48.

Irma fick sin premiär på TV-duken i samband med den nya realityserien Marko & Irma som släpptes tidigare i år. I TV4 får vi följa mamma och son när de tillsammans ska riva Irmas hus och bygga ett nytt.

På kort tid har Irma blivit mycket omtyckt. På hennes sociala medier överöser följarna med kärlek, på både svenska och finska. Hon har tidigare delat med sig av ett Instagram-inlägg där man kan skymta ett bord som är fyllt med brev från följare.

På bilden skriver hon:

"Tack snälla jag är så glad, all post vilken jag fått, tack. Glöm inte titta, del 3 imorgon 21.00, bra"

Finns Irma Lehtosalo på Instagram?

Vill du veta mer om mamma Irma och följa henne i sin vardag? Då gör du det lättast på Instagram. Där heter hon @irmalehtosalo

På Instagram har Irma 27 tusen följare. Där får följarna bland annat ta del av klipp från Marko och Irma som inte syns i TV-rutan.

Irma Lehtosalos familj – Markos okända syskon

Trots att delar av Lehtosalo familjen är välkänd, finns det även personer vi inte vet mycket om. Som tidigare nämnt så är vi väl bekanta med Irmas son Marko. Han har även tre barn, Majken Lehtosalo, 7, Melker Lehtosalo, 10, och Moa Lehtosalo, 12.

Marko har tidigare öppnat upp sig om sin tuffa uppväxt, där han nämnt att pappan, Irmas tidigare partner, aldrig varit med i bilden.

Däremot är Markos syskon, Irmas resterande barn okända för media. Irma ska ha två andra barn, Mikko Lehtosalo och Mirka Lehtosalo, men något mer om dem vet vi inte om.

Har Irma Lehtosalo någon partner?

I serien Marko & Irma berättar Irma om sitt tidigare förhållande. En destruktiv relation som involverade bland annat stora mängder alkohol. När sonen Marko köpte ett nytt hus till Irma bestämde hon sig för att sluta dricka, något som dåvarande partnern inte stöttade.

Så då sa jag att det är lika bra att du går härifrån, berättar Irma i programmet.

Irma berättar att efter det flyttade hon ensam till det nya huset, och dåvarande partnern flyttade till Finland.

Om Irma i nuvarande läget har någon ny partner är fortfarande oklart, det är åtminstone ingenting som avslöjats i serien.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN