ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marko Lehtosalos ord om sin pappa – uppväxten med mamma Irma

25 jan, 2023 
IRMA LEHTOSALO, MARKO LEHTOSALO
Marko Lehtosalo och hans mamma Irma Lehtosalo är högaktuella i tv-serien Marko & Irma.
Men hans pappa har aldrig varit med i bilden.
Nu berättar Marko om uppväxten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mamma Irmas dejtingtips till Marko "Markoolio" LehtosaloBrand logo
Mamma Irmas dejtingtips till Marko "Markoolio" Lehtosalo

Marko "Markoolio" Lehtosalo, 48, har många strängar på sin lyra. Förutom att vara en framgångsrik artist är han även programledare i radio och tv och nu är han dessutom högaktuell med nya tv-serien Marko & Irma.

Den nya tv-serien går ut på att Marko hjälper sin mamma Irma Lehtosalo, 67, att rusta upp hennes hus på Ingarö. Men snabbt kom de dåliga nyheterna; huset är i så pass dåligt skick att det är bättre att riva det och bygga ett nytt.

Sagt och gjort och rivningsarbetet påbörjades och Irma får en stor roll när det kommer till nya huset och hur det ska inredas. Faktum är att de hittar en husmodell som passar Irma perfekt i smaken.

Marko om uppväxten med mamma Irma

På senare år har Marko varit öppen med att han haft en jobbig barndom. Han växte upp i Stockholmsförorten Orminge och hans pappa var aldrig närvarande. När han var med i Parneviks 2017 berättade han om sorgen.

Annons

– Nu blev det tungt, för jag har ju stängt av. Och nu är vi där och skrapar. Jag har inte frågat, och det är kanske fegt av mig, sa en tårögd Marko på frågan om varför han aldrig frågat sin pappa varför han övergav familjen.

I serien Marko & Irma kommer ämnet på tal vid ett tillfälle där Irma inte vill att Marko ska säga att han hade en bra barndom. Hon håller nämligen inte med om det. Irma träffade flera män på raken som misshandlade både henne, Marko och småsyskonen. En man luggade Marko så att stora hårtussar ramlade av. En annan slog honom med ett bälte. I princip varje helg var det spritfest och ibland var det så högljutt att polisen kom.

– Hon var väldigt ung, bara 18 år, när hon fick mig. Hon har också växt upp i en familj med alkoholmissbruk och våld. Hon hade dessutom hela tiden en vilja att allt skulle bli bättre, men sen kom helgen och då var det kört. Mamma tänkte ju inte: ”Nu jävlar är det fredag, nu ska vi supa och slåss.” Det bara blev så. Jag höll mig undan så gott det gick, framför allt på helgerna när det var som mest kaotiskt, har Marko tidigare sagt till Icakuriren.

Annons

Markos nya ord om pappan: ”Utan far”

Familjen flyttade till Sverige när Marko bara var sex månader gammal och kort därefter lämnade pappan och kvar blev Irma ensamstående med barnen. Nästa gång han träffade sin pappa var han 15 år gammal.

Under årens lopp har däremot mycket hänt. Irma har slutat dricka helt och hållet och hon älskar sin tillvaro i huset på Ingarö, som Marko köpt till henne och som de nu bygger om.

I en ny intervju med Folkbladet berättar Marko om relationen till mamma Irma och hur det varit att växa upp utan sin pappa.

– Den har alltid varit bra, egentligen. Morsan har både varit min mamma och min pappa, för jag har vuxit upp utan far. Jag har aldrig känt att jag skulle ge upp på henne utan min tanke var att det skulle bli bra någon gång och det blev det ju, säger han.

FOTO: TV4

Annons